Autor Wątek: Android  (Przeczytany 182162 razy)

Offline adr89

• Użytkownik
Odp: Android
« Odpowiedź #425 09 Sie, 2013, 19:25:29 »
Lenovo a830 wcale nie stoi tak daleko od nexusa, galaxy s3 itp, za to różnica w cenie 500zł vs 1200zł (lub więcej, nie chce mi sie sprawdzać dokładnie) jest dość konkretna. Śmiało można brać.

Za to jeśli przesiadasz się z SGS jedynki różnica będzie kolosalna.

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #426 10 Sie, 2013, 15:32:08 »
Ciekawostka - ostatnio zadzwoniła do mnie przemiła pani z Play i zaproponowała mi jakieś tam przedłużenie umowy z podwojoną ilością minut (bez sensu dla mnie) i z podwojonym transferem (super). Zapytałem, czy coś z Samsungiem Galaxy S4 nie ma (bo aktualnie męczę się z SGS+), na to mi odparła, że umowa na dwa lata, 119zł miesięcznie i jednorazowo 1080zł na początek. Łącznie koszt dwóch nowych SGS4. Do tego sama mi doradziła, żebym raczej sobie telefon kupił samodzielnie w sklepie, a u nich wziął jedynie abonament bez telefonu. Dlaczego tak się dzieje? Zabrakło telefonów, czy to wciąż nowość w Polsce?

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
« Odpowiedź #427 11 Sie, 2013, 00:39:19 »
Lenovo a830 wcale nie stoi tak daleko od nexusa, galaxy s3 itp, za to różnica w cenie 500zł vs 1200zł (lub więcej, nie chce mi sie sprawdzać dokładnie) jest dość konkretna. Śmiało można brać.
Zależy jak na to patrzeć. Wg. specki S3 jest jakieś 30% szybszy od tego Lenovo, a Nexus jest szybszy od S3. Oprócz tego, S3 ma wyraźnie "gęstszy" ekran.

Offline adr89

• Użytkownik
« Odpowiedź #428 11 Sie, 2013, 11:55:53 »
Zależy jak na to patrzeć. Wg. specki S3 jest jakieś 30% szybszy od tego Lenovo, a Nexus jest szybszy od S3. Oprócz tego, S3 ma wyraźnie "gęstszy" ekran.

Wiem jak jest w teorii, znam wyniki antutu itp. W praktyce rzecz wygląda tak (a miałem styczność ze wszystkimi wymienionymi telefonami), że w normalnym uzytkowaniu nie ma różnicy między lenovo a s3. Przewagi z benchmarków mogą być bardziej widoczne w skomplikowanych graficznie grach itp. Zresztą to samo z nexusem, nie wiem jak jest np z s4 bo przyznaje się bez bicia że nie miałem go w ręce.

Ekran jest na pewno gorszy, ale tu znowu trzeba zadać pytanie w jakich sytuacjach ma to znaczenie bo widoczne będzie to głównie w filmach HD. Dla mnie i pewnie wielu innych rzecz zbyteczna. Wszystko kwestią tego czego się oczekuje od telefonu.

Offline Turgon

• Gaduła
« Odpowiedź #429 12 Sie, 2013, 12:09:09 »
adr89, a jakie zdjęcia robi ;)? Ma szansę przy pochmurnej pogodzie zrobić cokolwiek nieporuszonego? Jak szybko działa autofocus (np. do zrobienia zdjęcia jakiegos przelatującego POSTa)?
Ssiecie.

Offline adr89

• Użytkownik
« Odpowiedź #430 13 Sie, 2013, 17:07:57 »
Nie robiłem zdjęć w warunkach bojowych więc spróbuje coś zrobić i wrzucić. Potrzebuję aparatu sporadycznie i jak na moje wymagania pozytywnie mnie zaskoczył, spodziewałem się że będzie jedno ze słabych ogniw ale generalnie jest nieźle.

EDIT: Pochmurna pogoda jest teraz więc zrobiłem dwie foty na szybko na standardowych ustawieniach. Fotograf ze mnei żaden, podejrzewam że mozna zrobić to lepiej. Jest skuter w ruchu.

Spoiler
Spoiler

Tu ładna pogoda:

Spoiler
« Ostatnia zmiana: 13 Sie, 2013, 17:24:35 wysłana przez adr89 »

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #431 26 Wrz, 2013, 09:32:55 »
Właśnie puściłem 3dmarka na androida na swoim Nexusie, to nie dość, że wyszło bardzo wysoko (tylko 2 telefony są wyżej), to jeszcze mie napisało, że wyniki sporo powyżej średniej dla tego modelu :). Najchętniej bym pusił ten bench równocześnie na telewizorze, bo leci w 1080p. Tylko nie wiem jak z kabelkologią.
Paczki z głów!

Offline davqoniu

• Gaduła
  • Brotherhood of Lefties ;)
« Odpowiedź #432 26 Wrz, 2013, 22:31:21 »
Tak w temacie chińskich androiduff:

Od kilku dni jestem posiadaczem telefonu o dość (nie)wdzięcznej nazwie HaiPai I9389 :D

Szukałem taniego, sprzętu opartego na androidzie o względnie mocnych parametrach (no bo współlokator sobie kupił S3 no i...). No i znalazłem :D Kupowałem całkowicie w ciemno, o marce nigdy wcześniej nie słyszałem, nawet google jakoś nie wiedzą zbyt wiele na ten temat, aczkolwiek doszedłem do wniosku, że quad core, 2gb RAMu, gorilla glass i te takie tam inne za niespełna 110 ojro, to na tyle zachęcające slogany aby złożyć zamówienie. No i po dwóch tygodniach oczekiwania, pan listonosz swym tradycyjnym "bonżur" wręczył mi przesyłeczkę. Nie będę opisywał unboxingu, bo to bez sensu, ale tak na chłodno, kilka faktów:
- telefon faktycznie ma 2GB RAMu
- rozdzielczość to 1280x720, a nie 854x480 jak w opisie
- wykonanie (o dziwo) na poziomie. Tylna klapka to oczywiście plastik, ale dość "wiarygodny". Nic nie skrzypi, nie trzeszczy, obudowa ładnie spasowana.
- obie kamerki działają, cudów co prawda nie ma, ale przy sensownych warunkach (niekiedy wspomagając się LEDem) zdjęcia wychodzą cokolwiek przyzwoicie.
- żadnych problemów z Google Play
- j. Polski obecny (choć niepełny, ja i tak z przyzwyczajenia używam anglosaskiego)
- GPS działa i daje radę - choć testowałem dzisiaj w pracy (odpaliłem GPS podczas schodzenia do lądowania i obserwowałem sobie jak 737-800 zmienia wysokość lotu i zbliża się do lotniska) nie jakoś szczególnie dokładnie. Jak w końcu będę miał chwilę wolnego, to przebadam w warunkach bojowych.

Ogólnie, to w porównaniu z SGS3 ABSOLUTNIE NIE MA WSTYDU. Mój współlokator za głowę się złapał jak mu powiedziałem ile mnie ta zabawka kosztowała :) Dual Sim działa jak trzeba - można sobie dowolnie ustawiać użytkowanie obu kart (równocześnie!).

Chętnie porównałbym z Lenovo A820/830 czy też ZTE V967/987 bo je też brałem pod uwagę. Tak czy siak, jeżeli ktoś poszukuje taniego telefonidła z androidem, to HaiPaia polecam z całego serca :D

bandit112

• Gość
« Odpowiedź #433 27 Wrz, 2013, 11:28:01 »
Też nad tym myślałem, ale wziąłem Lenovo A820, wygrała dostępność ROMów i ogólne wsparcie.

Offline davqoniu

• Gaduła
  • Brotherhood of Lefties ;)
« Odpowiedź #434 27 Wrz, 2013, 15:05:14 »
Mi tam akurat na ilości ROMów wszelakich nie zależy, zwłaszcza, że ten stockowy to w zasadzie czysty Andek, bez żadnych chińskich aplikacji. No i chciałem mieć LEDa do zdjęć :D

bandit112

• Gość
« Odpowiedź #435 30 Wrz, 2013, 10:39:20 »
No wiesz... W A820 tez byl stockowy android i byl naprawde w pyte, dopoki nie zaczely sie dziac cuda z autorotacja, jakies artefakty (raz na jakis czas) przy odtwarzaniu wideo... W koncu potestowalem pare romow i zostalem przy romie od Cappy. Nie dosc, ze jest nowszy, wydajniejszy, ma wiecej opcji i jak na razie brak bledow, to dodatkowo bateria dluzej na nim trzyma. Teraz laduje telefon co 3 dni, dzialam na 75% jasnosci i wlaczanym raz na jakis czas aero2.

Offline Franek

• Użytkownik
« Odpowiedź #436 20 Paź, 2013, 13:20:45 »
W listopadzie chciałbym sobie zakupić pierwszego smartphone'a w życiu. Waham się pomiędzy SGSIII, a nexusem 4. Ogólnie są bardzo podobne, z tym że SGSIII tańszy o ok. 100zł( z tego co patrzyłem na ceneo), ale to może się niedługo zmienić bo: KLIK. Ale na chwile obecną - co wg was lepsze do słuchania muzyki, surfowania po necie, sporadycznego czytania, grania i oglądania filmów?

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
« Odpowiedź #437 20 Paź, 2013, 13:25:57 »
O ile nie przeszkadza brak możliwości rozszerzenia pamięci w N4 to go weź, ale skoro chcesz oglądać filmy i słuchać muzy, to pewnie te 12GB(nie wiem ile w nexusie jest pamieci użytkowej) będzie mało.
Ja bym zamienił swojego S3 na N4 gdyby można było wsadzić tam kartę pamięci.

Porównań tych telefonów jest miliard na necie, poszukaj.
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #438 20 Paź, 2013, 13:51:58 »
Ja od tygodnia mam Xperia Z1 i jeśli ktoś waha się między nim, w SGS4, to bardzo polecam. Porównałem oba na żywo i tylko 32gb pamięci wewnętrznej w Smasungu jest przewagą nad Sony, ale to i tak kilka stówek więcej.

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #439 20 Paź, 2013, 18:45:48 »
Ja bym się nie pchał w s3 bo to stary telefon moja go ma i w porównaniu z s4 wychodzi blado (ja mam s4) ale to moje zdanie.
No i ważna kwestia budżetu. Generalnie nie lubię przestarzałych rzeczy. A w elektronice to bardzo szybko jest :'(
« Ostatnia zmiana: 21 Paź, 2013, 09:37:40 wysłana przez Dmaligator »
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline fireboy

• Pr0
    • Toughest Firefighter Alive
« Odpowiedź #440 20 Paź, 2013, 21:00:28 »
Ja czekam aż spadną ceny LG  G2... Miałem kupować LG G, ale ceny teraz zamiast spadać to wręcz rosną... a G2 jako super świeżynka już jest na poziomie 1900... zobaczymy jeszcze co premiera Nexusa 5 przyniesie

Sent from my GT-N8000 using Tapatalk 4

Offline michu123PL

• Pr0
  • Rycerz Cebulowego Stołu
« Odpowiedź #441 20 Paź, 2013, 23:22:02 »
Ja od tygodnia mam Xperia Z1 i jeśli ktoś waha się między nim, w SGS4, to bardzo polecam. Porównałem oba na żywo i tylko 32gb pamięci wewnętrznej w Smasungu jest przewagą nad Sony, ale to i tak kilka stówek więcej.

Miałem przyjemność obcowania z tym modelem razem z zewnętrznym obiektywem aparatu fotograficznego i muszę przyznać, że zrobił na mnie duże wrażenie. Niestety nie było mnie na niego stać, więc zadowoliłem się Xperią SP, którą również szczerze polecam.

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
« Odpowiedź #442 21 Paź, 2013, 23:07:44 »
Miałem do testów N4 i S3 (oraz S4) w łapskach przez parę tygodni.

Oba są świetne i wydaje mi się, że nieważne którego z nich się weźmie będzie się zadowolonym.

Jest tylko jedno małe ale. W S3 bateria trzyma jednak wyraźnie dłużej i jeżeli komuś zależy na tym, to warto wiedzieć.

Offline myheaven

• Gaduła
    • myheaven
« Odpowiedź #443 26 Paź, 2013, 10:25:33 »
Djenterator  .....Nie wiem czy ktoś się bawił tym ....ja już od roku tą aplikację  mam.Jak ktuś ma kryzys weny twórczej (mnie to jeszcze nie grozi )  to to jest niezła pomoc  :D .Generuje za każdym razem inny przypadkowy  riff i nieźle djentowo  brzmi, no  i perka fajnie chodzi  .W sumie fajna zabawka i co ważne  darmowa

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.myApps.djenterator&hl=pl

« Ostatnia zmiana: 26 Paź, 2013, 11:00:06 wysłana przez myheaven »
And there will your heart be also......

https://www.facebook.com/myheaven.myheaven

Offline ma95

• Gaduła
« Odpowiedź #444 26 Paź, 2013, 14:52:19 »
Co do fonow to ja mam miesiac ztev987, sgsa 3 pobija z przyslowiowym palcem w dupie, bateria trzyma 9godzin na GPS ie ;)
Czerwona dziewczynka przekrojona na krzyż
Czemu ty jabłuszko krzywo na mnie patrzysz ?

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
« Odpowiedź #445 15 Gru, 2013, 18:53:01 »
Ktoś wie, czy jest jakiś sposób lub aplikacja pozwalająca na przechwytywanie obrazu z telefonu na laptopa? Mam Sony Xperia SP i fajnie by było widzieć jak wygląda nagrywany obraz na monitorze laptopa. Wiem, że mogę podłączyć go do telewizora, ale póki co szukam innego rozwiązania.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #446 15 Gru, 2013, 19:58:11 »
Miał ktoś do czynienia z telefonami ZOPO? Właśnie zastanawiam się nad kupnem ZP990/ZP998, czytałem sporo pozytywnych opinii o urządzeniach tej (poniekąd wschodniej) marki.

Offline Franek

• Użytkownik
« Odpowiedź #447 24 Lut, 2014, 20:37:39 »
Nexus 5 w domu ;). Mój pierwszy smartphone, jak na razie jestem pod dużym wrażeniem.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #448 24 Lut, 2014, 21:32:05 »
U mnie Nexus 5 przegrał o rzut na taśmę :D Byłem niemal pewien, że kupuję nówkę, ale trafił się używany S4 na horyzoncie... Porównałem bezpośrednio oba i wybrałem Samsunga, bo mi się zdecydowanie bardziej podobał wyświetlacz, bardziej ostry i wyrazisty, no i też wkurza brak wymiennej baterii w Nexusie i slotu na karty pamięci. <new_smartphone_day_ high_five>

Offline fireboy

• Pr0
    • Toughest Firefighter Alive
« Odpowiedź #449 24 Lut, 2014, 22:52:33 »
Ja, o ile nie pójdę w iPhone (tak, tak ze względu na biasa itd) to zdecydowanie wybrałbym LG G2 :)