Autor Wątek: Android  (Przeczytany 182114 razy)

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
Odp: Android
« Odpowiedź #400 03 Cze, 2013, 11:50:08 »
Lol, nope. Czysty Android = szybka aktualizacja do nowego softu.
To właściwie są gusta - jeden będzie wolał telefon z szybkimi aktualizacjami oficjalnymi i dużym wsparciem developerów, inny jakieś fajerwerki w sofcie.

Offline adr89

• Użytkownik
« Odpowiedź #401 03 Cze, 2013, 11:52:55 »
Dokładnie, brak nakładki nie ma nic wspólnego z koniecznością ustawiania czegokolwiek za to jej obecnośc powoduje że w telefonie masz zazwyczaj masę śmieci i nikomu niepotrzebnych dupereli (chociaż czasem zdarza się coś przydatnego i tak np htc sense jest zazwyczaj chwalone).

Nexusa będę polecał w każdej postaci, pro kozackie sprzęty (i tanie).

bandit112

• Gość
« Odpowiedź #402 03 Cze, 2013, 12:34:19 »
Ale i tak ponad tysiąc złotych za telefon to IMO lekka przesada... Już lepiej tablet kupić, więcej możliwości.

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
« Odpowiedź #403 03 Cze, 2013, 13:05:45 »
Ale i tak ponad tysiąc złotych za telefon to IMO lekka przesada... Już lepiej tablet kupić, więcej możliwości.

?
Wiecej mozliwosci?

Tablet = telefon bez mozliwosci dzwonienia, zapewne bez modemu 3g. Ma tylko troche wiekszy ekran.
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

bandit112

• Gość
« Odpowiedź #404 03 Cze, 2013, 13:33:12 »
Od dzwonienia jest telefon właśnie :) Tablet można wykorzystać jako mały, przenośny komputer. Szybki tablet z mnóstwem przydatnych aplikacji ma dużo możliwości. Czy to to biznesu, czy rozrywki...

Offline michu123PL

• Pr0
  • Rycerz Cebulowego Stołu
« Odpowiedź #405 03 Cze, 2013, 13:34:56 »
Zgadzam się z Lotharem. Na dobrym telefonie zrobię wszystko to co na tablecie a przy tym nie muszę targać dwóch urządzeń. Do tego rozmiary ekranów w dzisiejszych telefonach imo zupełnie wystarczają do swobodnego przeglądania internetu czy nawet oglądania filmów (mi do tego wystarcza 3,5 cala w iPhone a co dopiero 5 calowe potwory z Andkiem).

Przyczepię się tylko trochę po raz kolejny do tego zachwalania Nexus'ów. Mój były Galaxy Nexus to był najgorzej działający telefon jaki do tej pory miałem (zerowa stabilność, resetowanie podczas połączeń i tego typu kwiatki, miałem chyba na nim wszystkie romy jakie powstały). Szukając rozwiązania natrafiłem na wątki gdzie ludzie narzekali na te same problemy w N4 i N7, głównie po aktualizacji z 4.1 do 4.2, przez co stwierdziłem, że może szybkie update'y od Google nie są wcale aż takie fajne.
« Ostatnia zmiana: 03 Cze, 2013, 13:39:39 wysłana przez michu123PL »

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
« Odpowiedź #406 03 Cze, 2013, 13:35:30 »
Telefon robi dokladnie to samo. Ale ma mozliwosc dzwonienia.
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline escape_artist

• Pr0
  • Drę morde oraz zabijam szałtę. Majkel Patrz Wyżej!
« Odpowiedź #407 03 Cze, 2013, 14:07:49 »
Zgadzam się z Lotharem. Na dobrym telefonie zrobię wszystko to co na tablecie a przy tym nie muszę targać dwóch urządzeń. Do tego rozmiary ekranów w dzisiejszych telefonach imo zupełnie wystarczają do swobodnego przeglądania internetu czy nawet oglądania filmów (mi do tego wystarcza 3,5 cala w iPhone a co dopiero 5 calowe potwory z Andkiem).

Przyczepię się tylko trochę po raz kolejny do tego zachwalania Nexus'ów. Mój były Galaxy Nexus to był najgorzej działający telefon jaki do tej pory miałem (zerowa stabilność, resetowanie podczas połączeń i tego typu kwiatki, miałem chyba na nim wszystkie romy jakie powstały). Szukając rozwiązania natrafiłem na wątki gdzie ludzie narzekali na te same problemy w N4 i N7, głównie po aktualizacji z 4.1 do 4.2, przez co stwierdziłem, że może szybkie update'y od Google nie są wcale aż takie fajne.

znajomy z pracy ma galaxy nexusa po aktualizacji na 4.2 i nic z tego co piszesz nie uswiadczyl poki co, same pochwaly tylko slyszalem od niego, zreszta mialem okazje chwile sie pobawic tym telefonem i gdyby nie ten galaxy nexus to pewnie bym dalej siedzial na iphonie tylke ze 4g a tak mam s3 mini
||Po prostu troche sie przyczepiliscie szczegolow zupelnie nie istotnych w tym momencie... || !!!!MAJKEL RÓB CEBULE!!!! ||Początkujący treser Lewiatanów ||

Offline adr89

• Użytkownik
« Odpowiedź #408 03 Cze, 2013, 14:14:47 »

To jest opinia wydana na podstawie indywidualnego przypadku (i kilku innych z neta). Rzecz jasna masz pełne prawo tak oceniać, trafiłes na lipny egzemplarz i masz prawo hejtować, ale fakt jest taki ze właśnie ten galaxy nexus długo miał opinię jednego z najlepszych smartfonów ever (i nie stwierdził tego nikt inny tylko uzytkownicy). I bynajmniej nie był uznawany za awaryjny egzemplarz a bez problemu moge w necie poszukać przypadków psujących się/świrującyh sprzętów KAŻDEJ INNEJ marki. Ja mam teraz nexusa 7, paru moich znajomych nexusa 4 i ani ja ani oni nie mają wspomnianych przez ciebie problemów.

Generalnie wniosek jest taki, że każdy sprzęt może się popsuć (tak - iphony też się psują) i nie oceniałbym całej serii po trefnym jednym urządzeniu.

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
« Odpowiedź #409 03 Cze, 2013, 15:31:56 »
I bynajmniej nie był uznawany za awaryjny egzemplarz a bez problemu moge w necie poszukać przypadków psujących się/świrującyh sprzętów KAŻDEJ INNEJ marki.

Znajdź mi negatywne opinie dotyczące Nokii 3310.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
« Odpowiedź #410 03 Cze, 2013, 19:41:31 »
Az, na litość boską, piszemy o znacznie bardziej złożonych konstrukcjach niż 3310 :facepalm:

Bandit, nie rozumiem czepiania się ceny. Smartfon kosztuje tyle, ile ludzie zapłacą, nie mniej, nie więcej...

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
« Odpowiedź #411 03 Cze, 2013, 20:16:57 »
lord - zluzuj porty, dystansu zabrakło :)
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline michu123PL

• Pr0
  • Rycerz Cebulowego Stołu
« Odpowiedź #412 03 Cze, 2013, 23:03:41 »
Panowie kurwa :facepalm: Przecież ja dobrze wiem, że jeden model nie świadczy o jakości całości. Ja tylko opisuje SWOJE PRYWATNE doświadczenia na temat danego modelu, głównie po to, że jak ktoś może jeszcze będzie kupował ten telefon to żeby wiedział, że takie rzeczy się dzieją i może warto wcześniej sprawdzić dany model, zanim się go kupi. Ja się bardzo cieszę, że te telefony ludziom działają. I absolutnie nie hejtuję tego modelu, bo gdybym trafił na działający egzemplarz to pewnie byłby ze mną w tej chwili.

(tak - iphony też się psują)

Mojego pierwszego iPhone (zwykła 4) miałem niecały miesiąc i w tym czasie musiałem wymieniać digitizer bo ekran miał bad pixele. Wymiana nie wiele dała, bo po kilku dniach bad pixele wróciły na nowym wyświetlaczu. Dobrze znam awaryjność tego modelu.
« Ostatnia zmiana: 04 Cze, 2013, 09:23:13 wysłana przez michu123PL »

Offline zerotolerance

• Pr0
  • Biegnę ci wpierdolić.
« Odpowiedź #413 30 Lip, 2013, 18:51:43 »
Mam problem/pytanie. Czy da radę jakoś sprawdzić kiedy telefon był pierwszy raz uruchomiony (mam andka 4.1.3)? Chcę sobie jakoś obliczyć ile pi razy oko wygaduję miesięcznie minut i ta data bardzo by mi się przydała.

Offline Stivo2005

• Pr0
  • Fanboy ENGL'a :D
« Odpowiedź #414 30 Lip, 2013, 19:26:41 »
I bynajmniej nie był uznawany za awaryjny egzemplarz a bez problemu moge w necie poszukać przypadków psujących się/świrującyh sprzętów KAŻDEJ INNEJ marki.

Znajdź mi negatywne opinie dotyczące Nokii 3310.

Koledze spadła na nogę... złamana...
Bynajmniej to nie przynajmniej!

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #415 30 Lip, 2013, 20:04:07 »
Trochę necrobump, ale co tam... Nexusy są przekozackie, ale moim zdaniem mogliby je wykonać z trochę lepszych materiałów. Może i bebechy ma jak wiele czołowych smartfonów, ale ja przynajmniej miałem uczucie, jakby był "tańszy"/mniej trwały/delikatniejszy od takiego SGSa/HTC/iZłoma/czegokolwiek tej klasy

Wracając do dyskusji tablet vs. smartfon - jestem zwolennikiem "tablet do multimediów, telefon od dzwonienia" - wolę by mój telefon działał długo na baterii i żeby nie wyczerpywało jej używanie multimediów. Bardzo dobry telefon "niedotykowy" można mieć w tej chwili za jakieś dwie stówki...
Multimedia dużo lepiej się przegląda na dużym ekranie tabletu. Gazety, filmy, książki, komiksy, gry, przeglądanie internetu - moim zdaniem pod każdym względem wygrywa ze smartfonem nie licząc gabarytów, często też aparatu fotograficznego oraz oczywiście masy. Wiele stron internetowych przegląda się niewygodnie na małym ekranie telefonu - czy to mikroskopijne literki, czy też męczarnia z przewijaniem tekstu...

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol
« Odpowiedź #416 31 Lip, 2013, 13:47:26 »
Ja zrezygnowałem z wymiany smartphona, gdyż wszystkie modele co mi wpadły w oko kosztowały powyżej 1500zł.
Za to nabyłem Nexus 7 i jest moc. Na tyle mały, że mieści się do plecaka/torby, daje radę jako nawigacja. Swojego galaxy już uzywam tylko na szybko do poczty i jako hotspot.

Offline adr89

• Użytkownik
« Odpowiedź #417 31 Lip, 2013, 17:18:57 »
Niedawno dotarł do mnie Lenovo którego temat był tu poruszany. Niestety troche to trwało, był problemy z chińczykiem, dostałem zwrot kasy i zamówiłem u innego kitajca, tyle że wersję 5 cali (Lenovo a830).

Na dzień dobry zmieniłem ROMa bo ten z którym telefon przyleciał nie obsługiwał aero2. Teraz wszystko działa.

Sama płynność jest na bdb poziomie, nie zauważyłem żadnych spadków (ale też nie wgrałem póki co aplikacji liczonych w setkach). Komfort uzytowania na 5 calach powala.

Najbardziej zaskakujące jest wykonanie - bardzo solidny poziom, telefon w dotyku wydaje się droższy niż np SIII (co też akurat nie jest bardzo trudne bo SIII w dotyku akurat jest tani), obudowa nie trzeszczy,wszystko idealnie spasowane itd.

Jakby kto się wahał może śmiało brać (zalecana smykałka do zabaw z ROMami).

Offline fireboy

• Pr0
    • Toughest Firefighter Alive
« Odpowiedź #418 31 Lip, 2013, 20:13:11 »
Testowałeś może jak w tym sprzęcie działa GPS? Muszę zmienić na coś mojego SGSa bo normalnie w temacie GPSa nie daje rady a ta opcja jest dla mnie bardzo ważna.

Offline adr89

• Użytkownik
« Odpowiedź #419 31 Lip, 2013, 21:04:30 »
Z SGS+ się przesiadałem i co jak co ale GPSa miał lichutkiego... W Lenovo póki co tylko odpaliłem żeby zobaczyć, czy działa i fixa złapał dosłownie w 5 sekund. Ale nie miałem jeszcze jak przetestować dokładniej, jak obadam sprawę dam znać.

bandit112

• Gość
« Odpowiedź #420 31 Lip, 2013, 21:13:28 »
Niedawno dotarł do mnie Lenovo którego temat był tu poruszany. Niestety troche to trwało, był problemy z chińczykiem, dostałem zwrot kasy i zamówiłem u innego kitajca, tyle że wersję 5 cali (Lenovo a830).

Na dzień dobry zmieniłem ROMa bo ten z którym telefon przyleciał nie obsługiwał aero2. Teraz wszystko działa.

Sama płynność jest na bdb poziomie, nie zauważyłem żadnych spadków (ale też nie wgrałem póki co aplikacji liczonych w setkach). Komfort uzytowania na 5 calach powala.

Najbardziej zaskakujące jest wykonanie - bardzo solidny poziom, telefon w dotyku wydaje się droższy niż np SIII (co też akurat nie jest bardzo trudne bo SIII w dotyku akurat jest tani), obudowa nie trzeszczy,wszystko idealnie spasowane itd.

Jakby kto się wahał może śmiało brać (zalecana smykałka do zabaw z ROMami).

Ja mam od długiego już czasu A820 - zajebista sprawa za 500zł z wliczoną przesyłką. Nic na tym nie zacina (4x1.2GHz, 1GB ram, porządny układ graficzny), sprawia wrażenie bardzo porządnego sprzętu, na baterii trzyma z 3 dni (wifi włączone, jasność na full, pogrywanie na kiblu czy też w oczekiwaniu na coś w gry), jestem mega zadowolony. Dotyk działa świetnie, ekran jasny też wysokiej jakości, dual sim... W sumie nie mam się do czego przyczepić.

Posty połączone: 31 Lip, 2013, 21:14:28
Co do GPS - testowany na trasie 300km, działa.

Offline fireboy

• Pr0
« Odpowiedź #421 31 Lip, 2013, 21:16:10 »
A próbowaliście może GPSa z Endomondo, bo przed chwilą pogooglowałem i wychodzi na to, że z Endomondo są problemy :(

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
« Odpowiedź #422 01 Sie, 2013, 16:30:23 »
Fireboy, bier Nexusa 4 :) Tylko uważaj na gwarancję LG - towar musi być kupiony u rodzimego dystrybutora.

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #423 08 Sie, 2013, 08:31:51 »
Obczajcie PCRadio - jak nazwa wskazuje radio internetowe. Np. tylko kawałki Pantery, Queen. No i oczywiście utwory z saksofonem - wiadomo teraz dlaczego szukałem takiego programu (ORLY?) ;)
Paczki z głów!

Offline fireboy

• Pr0
« Odpowiedź #424 08 Sie, 2013, 10:22:48 »
@Lord, też tak myślałem, ale to cenowo ponad 50% wartości więcej w stosunku do takiego v987 od ZTE nie mówiąc nawet o A820. Wiem, że to nie to samo, ale z kasą krucho teraz niestety. Chociaż przymiarki robię i może na razie po prostu się przemęczę jeszcze trochę i wtedy kupię coś lepszego... Chociaż zawsze jest tak że jak dołożysz to dostaniesz coś lepszego i można tak w nieskończoność dokładać. Generalnie o takim chińczyku pomyślałem z ciekawości bo bez wielkiego nakładu finansowego można w stosunku do SGSa podnieść wydajność i komfort użytkowania.