Dzisiaj, przy pomocy kumpla, dokonałem wymiany 2 przycisków w hd500x. Strzałka w prawo działała kiedy chciała, czyli raczej sporadycznie. Trzeba było naduszać pod różnymi kątami żeby zatrybiła. A lewa dla towarzystwa poszła. Ogólnie to sporo kręcenia śrubokrętem żeby rozbebeszyć. W dodatku jest 5 wrednych śrubek, które się łatwo uszkadza przy odkręcaniu. Zaznaczyłem je na czerwono na fotach. Myślałem, że nie trzeba będzie wykręcać tych 4 wokoło wyświetlacza, ale jednak trzeba (pomimo, ze ten panel z tworzywa nie jest przymocowany do płyty głównej). Panel należy odkręcić bo blokują się o niego ośki czterech pokręteł od presetów i nie da się wyciągnąć płyty gł. Jak by ktoś miał podobną potrzebę to tam siedzą mikro przełaczniki 6x6 mm (micro switch tact). Wysokie na 4.3 mm, a nie tak jak na forach czasem podają, że 5mm wysokości. Fota przełącznika poniżej. Aha - najlepiej kupić do montażu powierzchniowego, ale zwykły tez obskoczy, tylko trzeba będzie wygiąć i przyciąć styki.
Problematyczne śrubki.
A tak przy okazji, to albo l6 daje ciała przy montażu, albo na którymś etapie sprzęt był w serwisie i został osad po lutowaniu na płycie...
T.