Autor Wątek: Jak forum sevenstring.pl zmieniło moje życie? :D  (Przeczytany 12538 razy)

Offline wuj Bat

• Pr0
Ponieważ Nasze Kochane Forum, w stopniu większym niż można by przypuszczać, zaczęło przenikać do tzw. RL, tak więc od jakiegoś czasu przemyśliwałem założenie takiego oto tematu.

Ze swojej strony nieco lakonicznie, albo, jak zwykłem mawiać: skromnie, lecz należycie!
Zaczęło się od tego, że co koncert w jakimś mieście - to koledzy z 7stringa. I oczywiście wspólny browarek. Oraz poważne branie pod uwagę Waszych wskazówek co do brzmienia, kompozycji, sprzętu.

Potem było parę deali z forumowiczami, m.in. przyleciał do mnie sprzęt z Londynu. Wzruszyło mnie kilka przypadków pt.: wpłacam Ci, Bacio, kasę, a jak będziesz gotów, to wysyłaj sprzęta. Nie było ani jednego przypadku oszustwa itp., a potencjalne okazje były. Moja Żona czasem pokręciła głową, ale na szczęście obyło się bez nieprzyjemności - a wręcz przeciwnie.

Kilkunastu z Was poznałem osobiście, kilku też już gościłem i nocowałem w swoim domu, kilka zaproszeń już także dostałem, z kilku skorzystałem i skorzystać zamierzam. Prawie przed każdymi takimi odwiedzinami robiłem jakiś pomniejszy remont, taka mobilizacja :D.

Z kilkoma czuję się jak z zajebistymi kumplami: piszemy na szałcie, przez PW, dzwonimy do siebie (jak wczoraj, oraz 30minut rozmowy dosłownie przed chwilą ;)). Tyle, że... jeszcze nigdy się nie widzieliśmy ;). Ale się zobaczymy!

Pamiętacie pewnie też, jak zrzuciliśmy się dla kogoś, kto nagle został bez pieniędzy, z ciężkim wypadkiem w rodzinie?

Chodzi się w forumowych koszulkach, opowiadam Wam o tym, jak rośnie mój syn. Mam nadzieję, że w kolejnych dniach pojawi się tu kilka osób ze swoją historią (niczym na AA lub innej grupie wsparcia ;)), o nich też myślę w tej chwili. A mogą to być całkiem ciekawe rzeczy.

Zapraszamy ;).
« Ostatnia zmiana: 15 Lip, 2011, 18:50:15 wysłana przez wuj Bat »
Paczki z głów!

Offline Thoth

• Pr0
  • Król djentu i chujowych piosenek
Obniżyłem strój w mojej 6stce z C do B :D
Koko dżambo i do przodu!

https://www.facebook.com/elinband/

Offline wuj Bat

• Pr0
Brawo!

Panowie, liczę na dowcipne, ale przede wszystkiem Wasze wielkie i bohaterskie opowieści! :D
Paczki z głów!

Offline Przychlast

• Pr0
Wróciłem do chociażby pobieżnego słuchania metalu.
Sprzedałem/ kupiłem graty w dobrych cenach, nie płacąc allegro ich horrendalnych opłat.
Zmarnowałem mnóstwo czasu.
Pośmiałem się.
Paru rzeczy się dowiedziałem.

Offline Pneumonia2

• Pr0
Zacząłem używać GPSa :)
Zrobiłem kilka fajnych deali.
Przedłużyłem sobie szpanując NGD przez co wyleczyłem się z kompleksów :)
Niestety nabawiłem się nowych.

Offline immortal-king

• Gaduła
  • Zaraz trejning i bendziemy krecic jak cieba!
- Kupilem zajebista siodemke z ktorej jestem stale zadowolony, czesto jak koncze grac to sobie mowie "kurwa, ale mam zajebiste wioslo" ;)
- Mam duzo wieksze pojecie o sprzecie, anizeli przed rejestracja
- Moze i bylby to naturalny proces, ale slucham juz wlasciwie tylko niskostrojonej muzyki gitarowej
:love:

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Gram na sprzęcie całkiem kupionym przez SS i zaczynam nagrywać również na takowym.

Poznałem największego hejtera jakiego nosiła ziemia. Poznałem też gościa, dzięki któremu, jeśli wszystko dobrze pójdzie, rozwijać się będę muzycznie w stopniu zorganizowanym.

Poznałem sporo fajnych zespołów i zajebisty gatunek jakim jest dżent ( do którego samemu pewnie bym się nie dokopał ). No i znalazłem cholernie inspirującego mnie Keitha Merrowa ( nie wiem co jest w tych jego kawałkach, ale odpalam i od razu łapię za wiosło ).

Zraziłem do siebie kilku ludzi którzy mnie nigdy nie widzieli, kilku innych do siebie przekonałem. Przejebałem całe mnóstwo czasu.
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Online niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Przez to forum każdy dowiedział i oswoił się ze swoją prawdziwą orientacją! :devil: :devil: :devil:
Jak rejestrowałem się tutaj, to stroiłem do standard D, aktualnie jest drop B i mam ochotę na jeszcze niżej ;)
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Turgon

• Gaduła
Jak rejestrowałem się tutaj, to stroiłem do standard D, aktualnie jest drop B i mam ochotę na jeszcze niżej ;)
Me too :D
Po za tym nabrałem znaczącego dystansu do tego co ludzie mówią - podziękowania i buziaki dla wszystkich forumisiowych hejterów ;)
No i poznałem The Sixpounder, które praktycznie co dzień gości na mojej playliście :)
Ssiecie.

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
O, zapomniałem, naoglądałem się cycków z Waszych avatarów ;D

Btw. ja stroiłem do B jeszcze zanim się tu zarejestrowałem... :P
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline Dexterek

• Fanboy Mesy w niepomiętej kurtce
  • Pr0
  • Pan Mroku
W moim życiu dzięki forum...
Jak każdy poznałem mnóstwo ludzi. 100% lajtowych ziomków. Kocham was chłopacy ;*
Dla odmiany miałem szóstkę w B, a po dołączeniu do forum mam w E :)
Mam zajebistą gitarę o której bym prędko nie usłyszał gdyby nie to forum.
No i mam NAJLEPSZY WZMACNIACZ NA ŚWIECIE dzięki temu forum!

No i mam ultra trendy party shirt, który psuje wszystkie foty z koncertów robione z fleszem.
Don't stick with your girl - that is gay and lame.
Rape some sluts who worship Satan's name!

Offline Pneumonia2

• Pr0

Btw. ja stroiłem do B jeszcze zanim się tu zarejestrowałem... :P

Dla odmiany miałem szóstkę w B, a po dołączeniu do forum mam w E :)
Haha to jest nas więcej ja też byłem w B a teraz tylko E standard :)

Offline Thoth

• Pr0
  • Król djentu i chujowych piosenek
Szczerze mówiąc to myślę aby przejść na Cis, ale nie mogę bo mam jeszcze 3 komplety strun do B :D
Aha, no i moje życie zmienił pedalski humor, który polubiłem.
Koko dżambo i do przodu!

https://www.facebook.com/elinband/

Offline bartolinho77

• Gaduła
  • Mysta bombastyk
    • Gamheden
ja stroje w E standard plus B , czyli takie B standard dla 7mki : D i dobrze mi sie zyje !: D Gitara ofc znaleziona i wypatrzona przez forum. Mnóstwo czasu przesiedziałem czytając tu i ówdzie nowinki, mam ochotę na więcej! :D

Offline Jesus

• Gaduła
  • Djesus Chytrus
-Zacząłem grać na 7
-Mam dobrego nauczyciela ;D
-Często opluwam monitor ze śmiechu
-Zachwycają mnie sevenstringowe deale, bez zadnego krętactwa i oszukaństwa
-Mam koszulkie, a nawet dwie ;)
-Poznałem sporo dobrej muzyki
-Zryłem sobie beret czytajac SB
-Zachorowałem na orkutną chorobę zwaną GAS'em
-Grałem na BASH'u SAJDZIE MKV!! ;D
« Ostatnia zmiana: 16 Lip, 2011, 09:27:02 wysłana przez Jesus »
return to monke

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
zanim zarejestrowałem się na forum grałem na digitechu za 200zł i piecyku piłeja, a po zarejestrowaniu się i zobaczeniu jak ludzie tu zmieniają sprzęt też zacząłem ;). Na pewno nie grałbym na sprzęcie na którym gram gdyby nie forum, bo sporą część gratów kupiłem tu. No i to o czym pisali wszyscy wyżej- sporo bardzo fajnych osób poznałem przez forum, grałem z Muszką w kapeli (teraz z Coinem gram w kaczkach z komosu).

no i mam zniżkę na struny i inne fajne rzeczy :)

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
Dzięki forumowym znajomościom przeprowadzam się niedługo w całkiem inny region Polski, co zapewne spowoduje spore zmiany w moim życiu :) Przez znajomego poznanego na sevenstring.pl miałem też możliwość (której nie wykorzystałem) pracy w studiu nagrań, co bardzo rozwinęło mnie w tej dziedzinie.

W kwestii strojenia - z B przeszedłem również do E, z tym że tego niższego ;D

Offline firejump

• Gaduła
    • Mniejszość
Mógłbym dużo wymieniać - świetne deale, które tutaj zrobiłem; muzykę, której nie miałbym szansy poznać gdzie indziej; wszystko to, czego nauczyłem się o homerecordingu.

Ale nic nie przebije faktu, że po kilku latach kompletnej posuchy w tym zakresie, właśnie tutaj udało mi się znaleźć ekipę fajnych ludzi, z którymi obecnie gram w zespole :headbang:

Offline bartolinho77

• Gaduła
  • Mysta bombastyk
    • Gamheden
Ale nic nie przebije faktu, że po kilku latach kompletnej posuchy w tym zakresie, właśnie tutaj udało mi się znaleźć ekipę fajnych ludzi, z którymi obecnie gram w zespole :headbang:

ja juz rok z okładem perkusisty szukam... zazdroszcze!

Offline Harvest

• Szatan Osobiście
  • Administrator
    • Sevenstring.pl
Bat! Przyznaj się, że chcesz mnie wzruszyć, żebym Wam licznik postów zrobił i jakieś super maga bajery do shoutboxa ;)

Spoiler

Offline Wesoły Szatan

• Gaduła
Ponieważ Nasze Kochane Forum, w stopniu większym niż można by przypuszczać, zaczęło przenikać do tzw. RL, tak więc od jakiegoś czasu przemyśliwałem założenie takiego oto tematu.

Ze swojej strony nieco lakonicznie, albo, jak zwykłem mawiać: skromnie, lecz należycie!
Zaczęło się od tego, że co koncert w jakimś mieście - to koledzy z 7stringa. I oczywiście wspólny browarek. Oraz poważne branie pod uwagę Waszych wskazówek co do brzmienia, kompozycji, sprzętu.

Potem było parę deali z forumowiczami, m.in. przyleciał do mnie sprzęt z Londynu. Wzruszyło mnie kilka przypadków pt.: wpłacam Ci, Bacio, kasę, a jak będziesz gotów, to wysyłaj sprzęta. Nie było ani jednego przypadku oszustwa itp., a potencjalne okazje były. Moja Żona czasem pokręciła głową, ale na szczęście obyło się bez nieprzyjemności - a wręcz przeciwnie.

Kilkunastu z Was poznałem osobiście, kilku też już gościłem i nocowałem w swoim domu, kilka zaproszeń już także dostałem, z kilku skorzystałem i skorzystać zamierzam. Prawie przed każdymi takimi odwiedzinami robiłem jakiś pomniejszy remont, taka mobilizacja :D.

Z kilkoma czuję się jak z zajebistymi kumplami: piszemy na szałcie, przez PW, dzwonimy do siebie (jak wczoraj, oraz 30minut rozmowy dosłownie przed chwilą ;)). Tyle, że... jeszcze nigdy się nie widzieliśmy ;). Ale się zobaczymy!

Pamiętacie pewnie też, jak zrzuciliśmy się dla kogoś, kto nagle został bez pieniędzy, z ciężkim wypadkiem w rodzinie?

Chodzi się w forumowych koszulkach, opowiadam Wam o tym, jak rośnie mój syn. Mam nadzieję, że w kolejnych dniach pojawi się tu kilka osób ze swoją historią (niczym na AA lub innej grupie wsparcia ;)), o nich też myślę w tej chwili. A mogą to być całkiem ciekawe rzeczy.

Zapraszamy ;).

wzruszyłem się

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Przede wszystkim fajnie, że ludzie tutaj przebywający znają się na sprzęcie i potrafią dobrze doradzić. ;) Deale na sevenstringu są świetne - zaufanie, jakość sprzętu, cena (w takiej dokładnie kolejności).

No i gdyby nie to forum to...
* nie miałbym swego beloved Setiusa 7
* nie miałbym swojej beloved paki ENGLa

:)
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Pamiętam jak powstał temat (chyba założony przez Mondo) pt. "gdzie ten djent?" i godzinami szukałem w sieci co to kutwa jest djent :D

Eses jest chyba jedynym miejscem w polskiej sieci gdzie można porozmawiać o sprzęcie i muzyce w sensowny sposób i dowiedzieć się o czegoś "naprawdę".
Dlatego też zaglądam tu codziennie, mimo że pisze mało. A co najlepsze, pierwsze moje miesiące wyglądały tak:
"O czym oni do jasnej cholery rozmawiają?"

Z rzeczy bardziej technicznych, sevenik był jednym z moich nauczycieli prowadzenia własnego forum.
mniut i piah

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
Żaluję, że nie zarejestrowałem się wcześniej na tym forum :)

Poznałem tutaj kilku bardzo fajnych ludzi, kupiłem trochę sprzętu, dowiedziałem się dużo na tematy techniczne i poznałem kilka nowych kapel :)

Oprócz tego nawiązały się bliskie więzi na tyle mocne, że jeden z forumowiczów będzie już niedługo mieszkał ze mną :)
No i udało się załatwić dla mojej kapeli zajebisty nasz pierwszy koncert w życiu ;)
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline Wesoły Szatan

• Gaduła
co do Djentu, jedno mnie zastanawia
JAK TO SIĘ DO KURWY WYMAWIA