Autor Wątek: 7ka, lutnicy, godni polecenia  (Przeczytany 33545 razy)

Offline Żebrak

• Prawie użytkownik
Odp: 7ka, lutnicy, godni polecenia
« Odpowiedź #25 05 Cze, 2011, 22:25:16 »
Mam od nich customową siódemkę. Znają się na rzeczy, ale można się do kilku przypierdolić. Robili mi gitarę z matowym wykończeniem. Mat był tak chujowy, że w miejscach najbardziej popularnych przetarł się na połysk. Gitara wróciła do lakierni i za 450 zł nabrała połysku, który jest w pytę.
Ostatnio wyszedł mankament z siodełkiem. Niby pierdoła, ale mnie wkurwiło. Okazało się, że siodełko (blokowane, bo mostek floyd rose) został przykręcony mniejszymi wkrętami (nie tymi z zestawu). Pod naporem strun wkręty wyrobiły otwory mocujące i musiałem założyć, nowe wkręty o większej średnicy. Okazało się wtedy, żę otwory po starych były krzywo nawiercone i teraz mam lekko przesunięte siodełko. Niby pierdoła, ale potrafi wkurwić.

Poza tymi dwoma mankamentami wiosło zajebiste. Z lakierem sobie już poradziłem, jak się uporam z mostkiem to już nie będę narzekał.

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
« Odpowiedź #26 05 Cze, 2011, 22:27:37 »
Chyba nie ma matu który by się nie przetarł więc tu akurat nic nie poradzisz.
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline Vlad The Vampire

• Gaduła
  • Djentelmen
« Odpowiedź #27 05 Cze, 2011, 22:55:44 »
Lootnick odpisał, bardzo się zastanawiam nad jego propozycją, tym bardziej, że wyżej go polecaliście jako świetnego fachowca.

Offline Leon

• Mroczny Piskacz
  • Moderator Globalny
« Odpowiedź #28 05 Cze, 2011, 23:19:37 »
Vlad zupełnie nie wiem o co Ci chodzi - Pająk jest zajebistą gitarą ;) Ile razy miałem ją w rękach bałem się że nogi mu odpadną :D Na forum są dwie siódemki Kani - moja i Yamesa. Poza tym robił też taką jedną wzorowaną na modelach F ESPa. Była fhui wygodna i fajna. Poszła za jakieś pierdolone grosze. I to by było na tyle z ERG.
Strona to jest temat na który mi się nawet nie chce wypowiadać :D
to że nie gram równo nie znaczy że gram polirytmię.

Offline Leon

• Mroczny Piskacz
  • Moderator Globalny
« Odpowiedź #29 06 Cze, 2011, 21:30:29 »
Hmmm robimy jakieś zlecenie grupowe? Może dostaniemy grupowy rabat ;)
to że nie gram równo nie znaczy że gram polirytmię.

Offline Vlad The Vampire

• Gaduła
  • Djentelmen
« Odpowiedź #30 06 Cze, 2011, 21:53:10 »
Hmmm robimy jakieś zlecenie grupowe? Może dostaniemy grupowy rabat ;)
Niegłupi pomysł, ale ja za 2-3 miechy dopiero będę konkretne kroki podejmować jeśli idzie o zamówienie gitary.

Offline sei.tahn

• Gaduła
« Odpowiedź #31 11 Cze, 2011, 11:32:20 »
Jak Omlet zauważył, mam wiosło od Langowskiego i nie zamienię go na żadne inne ;) A i ceny faktycznie są konkurencyjne u niego.
Jeśli chodzi o kontakt, polecam telefon, zdecydowanie przyspiesza wszystko ;)

Offline czerez

• Gaduła
  • Morde mam może nie w tamburyn, ale mam zasady
« Odpowiedź #32 16 Lip, 2011, 00:15:00 »
pojawił się na Alledrogo taki oto pan
http://allegro.pl/explorer-reissue-84-replika-lutnik-gwarancja-i1719818872.html
wysłałem mu specyfikację 7 taką jaka dostał Witkowski, Lootnick i RAN
z niczym absolutnie nie będzie problemu i wycenił 20% mniej niż najtańszy z wyżej podanych

Czy ktoś z tym Panem mial do czynienia ? Ktoś na tą firmę MR.Guitars Milanówek ?
Cy widzieliście gitary tego Pana ?
"Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój" - Duńczyk !!!

Offline deathtom

• Gaduła
« Odpowiedź #33 16 Lip, 2011, 01:02:28 »
Czy ktos kto gra tak na gitarze, moze byc dobrym lutnikiem?
Powiatpiewałbym. Ale to tylko jedna probka, moze mial zly dzien.

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
« Odpowiedź #34 16 Lip, 2011, 07:35:01 »
A co ma chuj do jeża? Może zaczął kiedyś grać na gitarze, ale miał wielkie zacięcie do majsterkowania i głównie w niej grzebał?

Offline czerez

• Gaduła
« Odpowiedź #35 16 Lip, 2011, 10:16:09 »
A co ma chuj do jeża?

też mi się wydaje , że nie musi iść to w parze
ale jak koleś mi pisze, ze z barytonem i siódemką nie ma żadnego problemu dając na produkt 2 lata gwarancji to chyba się zna ?
do różnych lutników udało mi się dogrzebać i zazwyczaj jak taki "lutnik" robił tylko Straty to od rau pisał, że nie da rady bo : siódemka , baryton i floyd . No i jeszcze były hasła " Neck Thru Oooooo to nie . Nie , nie " A tutaj proszę , wszystko jak u tych znanych :)
"Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój" - Duńczyk !!!

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
« Odpowiedź #36 16 Lip, 2011, 10:21:38 »
To teraz jeszcze ktoś musi zaryzykować i zamówić :P

Offline czerez

• Gaduła
« Odpowiedź #37 16 Lip, 2011, 10:27:09 »
To teraz jeszcze ktoś musi zaryzykować i zamówić :P

Podpuszczasz mnie ? :devil:

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
« Odpowiedź #38 16 Lip, 2011, 10:42:30 »
Do it! Do it! :devil:

Offline matisq

• Pr0
  • Gadaj z dupą to Cię osra
    • My Youtube
« Odpowiedź #39 16 Lip, 2011, 11:22:39 »
z niczym absolutnie nie będzie problemu i wycenił 20% mniej niż najtańszy z wyżej podanych

Czy ktoś z tym Panem mial do czynienia ? Ktoś na tą firmę MR.Guitars Milanówek ?
To jeszcze powiedz jaka specyfikacja i ile za to krzyknęli sobie inni lutnicy a ile on - raczej to nie są tajne informacje?
Też się powoooooooooooooli przymierzam do lutniczej siódemki :)

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
« Odpowiedź #40 16 Lip, 2011, 14:31:07 »
Także uwazam, że lutnik nie musi być wymiataczem gitarowym. ;)

Ale stolarz też nie.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Rumak

• Pr0
« Odpowiedź #41 16 Lip, 2011, 14:52:40 »
Pewnie i tak jest lepszy od Rotera ;)

BTW, slyszalem kiedys o nim dobre opinie, ale to od jego jakiegos dalszego znajomego, wiec niezbyt obiektywne. No aleeee, mozeeee ... jest dobry, nie wiadomo.

Offline czerez

• Gaduła
« Odpowiedź #42 16 Lip, 2011, 15:20:45 »

To jeszcze powiedz jaka specyfikacja i ile za to krzyknęli sobie inni lutnicy a ile on - raczej to nie są tajne informacje?
Też się powoooooooooooooli przymierzam do lutniczej siódemki :)

wszystko jest w tym topiku
http://forum.sevenstring.pl/gitary-7-strunowe/lutnicza-7-w-stanie-kocepcyjnym/msg127673/#msg127673

a wyceny :
Lootnick 6500
Witkowski 7000
RAN 8200
a pan z Milanówka 4500

Offline deathtom

• Gaduła
« Odpowiedź #43 16 Lip, 2011, 15:32:44 »
Czlowiek zeby zostac lutnikiem musi miec wyksztalcenie muzyczne czyli szkole II stopnia. Zgaduje ze ten Pan jest amatorem. Wasze pieniadze, wiec ryzykujcie. Osobiscie nigdy bym nie kupil gitary od amatora, jeszcze za takie pieniadze. Jak to mawiał moj swietej pamieci dziadek "tanie mieso psy jedza" i mysle ze rozstrzelenie cenowe moze odbic sie na jakosci. Doradzałbym osobiscie pomacać kilka gitar tego Pana przed zakupem. Btw. Inna sprawa jezeli chodzi o elektronike, tu mozna byc amatorem i mamy kilka sensownych dowodów na to.

Offline czerez

• Gaduła
« Odpowiedź #44 16 Lip, 2011, 16:20:34 »
cytat z korespondencji mailowej
"Każdy chce jak najlepiej wydać/zainwestować swoje pieniądze.
Jest kilkadziesiąt osób w całej Polsce które grają na moich gitarach, z niektórymi mam kontakt, zatem proszę powiedzieć z jakiego miasta w Polsce a może znajdę kogoś z moich klientów, kto zgodził by się udostępnić do testów.
Nie jestem znany, bo nie mam strony www. nigdzie też się nie ogłaszam, ludzie sami mnie znajdują i przekazują sobie moje namiary.
Z kilkoma osobami współpracuję od 3-5 lat.
Zazwyczaj osoby które grają więcej niż w domu dla siebie a coś u mnie raz zamawiały mają więcej niż jedną moją gitarę.
Innym rozwiązaniem jest poczekać, bo pod koniec wakacji będę miał skończonego KL Explorera o konstrukcji NTB z gryfem 9-o warstwowym, topem z bubingi na EMG 89/81 klucze Sperzel, struny prez korpus i to taka z droższych gitar moich i będzie można ją przetestować u mnie
Będzie też coś w stylu ESP KH z jesionu -kolor transparent wiśnia z bindingiem i z gryfem 5-o warstwowym wklejanym, na 1x EMG81 i mostem stałym i to też będzie w przyszłym miesiącu do obejzenia i przetestowania u mnie, jednak będzie to jedna z najtańszych moich gitar.
Pozdrawiam
Marcin
MR.Guitars "

warto obejrzeć te patyki

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
« Odpowiedź #45 16 Lip, 2011, 16:49:16 »
To ja bym Ci czerez proponował się do niego wybrać, obmacać gitary i porobić foty, które następnie wrzucisz tutaj. ;)
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline ChopZeWsi

• Pr0
« Odpowiedź #46 16 Lip, 2011, 18:27:45 »
Koleś od którego kupiłem swojego flejma rok temu, był też posiadaczem gitary spod ręki Marcina Rutkowskiego. Był z niej bardzo zadowolony i powiedział że następna gitara to będzie kopia explo Kena Lawrence'a też od Marcina.
Ja od niespełna 2 miesięcy jestem posiadaczem heada hi-octan 5W i kolumienki 1x12, które zrobił dla mnie ten pan. Po obejrzeniu filmiku demonstracyjnego miałem wątpliwości  że to będzie dobrze grało, ale w realu na d-activatorach jest super. Mogę tylko powiedzieć że jest to świetny facet, uczciwy i uczynny człowiek. Wszystko da się z nim dogadać i ustalić (oczywiście w granicach rozsądku). Może gra średnio, ale jego działka to budowa gitar i na tym skupia uwagę. Na pewno jeszcze skorzystam z jego usług, być może już niedługo.
« Ostatnia zmiana: 16 Lip, 2011, 18:29:27 wysłana przez ChopZeWsi »

Offline Thoth

• Pr0
  • Król djentu i chujowych piosenek
« Odpowiedź #47 16 Lip, 2011, 19:41:44 »
Pamiętam w jakimś temacie było pałowanie nad jego gitarą z kutasami na podstrunnicy :D Ktoś napisał, że to następca PAS. Kto wie. Ja jestem pozytywnie nastawiony, bo po fotkach stwierdzam, że jego wiosła wyglądają fajnie.
Koko dżambo i do przodu!

https://www.facebook.com/elinband/

Offline zerotolerance

• Pr0
  • Biegnę ci wpierdolić.
« Odpowiedź #48 25 Lip, 2011, 15:42:52 »

Człowieku... Broń Cię panie borze, żebyś cokolwiek robił u tego człowieka. Fakt robi wszystko za małe pieniądze, ale w życiu nie kupił bym sobie takiego chłamu. Widziałem dwie gitary zrobione przez tą "firmę"/"pana" i dwie nadawały się tylko do tego żeby napalić nimi w piecu. Wszystko krzywe, źle położony lakier, nie wspominając o tym, że wszystko jakiejś marnej jakości. Naprawdę, widziałem dużo lepiej wykonane chińczyki za 1000zł niż te "customy". Z innym sprzetem jest podobnie - widziałem (bo pograc niestety nie mogłem gdyż się upalił głośnik i head) head i kolumnę basową w jego wykonaniu i to co zobaczyłem to po prostu tragedia... No po prostu nie da się tego opisać słowami.

Offline ChopZeWsi

• Pr0
« Odpowiedź #49 25 Lip, 2011, 20:56:53 »
Człowieku... Broń Cię panie borze, żebyś cokolwiek robił u tego człowieka. Fakt robi wszystko za małe pieniądze, ale w życiu nie kupił bym sobie takiego chłamu. Widziałem dwie gitary zrobione przez tą "firmę"/"pana" i dwie nadawały się tylko do tego żeby napalić nimi w piecu. Wszystko krzywe, źle położony lakier, nie wspominając o tym, że wszystko jakiejś marnej jakości. Naprawdę, widziałem dużo lepiej wykonane chińczyki za 1000zł niż te "customy". Z innym sprzetem jest podobnie - widziałem (bo pograc niestety nie mogłem gdyż się upalił głośnik i head) head i kolumnę basową w jego wykonaniu i to co zobaczyłem to po prostu tragedia... No po prostu nie da się tego opisać słowami.
Może to były jakieś jego wczesne wyroby, kiedy jeszcze nie miał wystarczającego doświadczenia? Trochę głupotą z jego strony było by dawanie pisemnej gwarancji w przypadku robienia fuszerki. Wydanie paru stówek to co innego niż ryzyko wywalenia w błoto kilku tysięcy. Koniecznie bym musiał zmacać co najmniej kilka jego wyrobów.
Dobrze że mój head i kolumienka działają bez zarzutu (odpukać).