Autor Wątek: 7ka, lutnicy, godni polecenia  (Przeczytany 33541 razy)

Offline zerotolerance

• Pr0
  • Biegnę ci wpierdolić.
Odp: 7ka, lutnicy, godni polecenia
« Odpowiedź #50 25 Lip, 2011, 21:27:50 »
Może to były jakieś jego wczesne wyroby, kiedy jeszcze nie miał wystarczającego doświadczenia? Trochę głupotą z jego strony było by dawanie pisemnej gwarancji w przypadku robienia fuszerki. Wydanie paru stówek to co innego niż ryzyko wywalenia w błoto kilku tysięcy. Koniecznie bym musiał zmacać co najmniej kilka jego wyrobów.
Dobrze że mój head i kolumienka działają bez zarzutu (odpukać).

Pierwsza gitara połowa 2009 roku - właśnie kopia Papa Het, która jest na tej aukcji, druga 2010 rok - coś a'la korpus Randy Rhoads Vka, a główka "skorpion" BC Richa, wzmacniacz przełom 2010/2011 bliżej 2011, więc temat jest świeży i nie wmówisz mi, że nie ma doświadczenia. Noooo, chyba, że zaczął je robić w 2009 roku to wtedy FAKTYCZNIE nie miał doświadczenia. Jeżeli ktoś ma na wyrzucenie pieniądze to proszę bardzo, ja widziałem, macałem, grałem (albo i nie bo było spalone) i nie dał bym za to ani złotówki.

Offline ChopZeWsi

• Pr0
« Odpowiedź #51 25 Lip, 2011, 22:02:16 »
Pierwsza gitara połowa 2009 roku - właśnie kopia Papa Het, która jest na tej aukcji, druga 2010 rok - coś a'la korpus Randy Rhoads Vka, a główka "skorpion" BC Richa, wzmacniacz przełom 2010/2011 bliżej 2011, więc temat jest świeży i nie wmówisz mi, że nie ma doświadczenia. Noooo, chyba, że zaczął je robić w 2009 roku to wtedy FAKTYCZNIE nie miał doświadczenia. Jeżeli ktoś ma na wyrzucenie pieniądze to proszę bardzo, ja widziałem, macałem, grałem (albo i nie bo było spalone) i nie dał bym za to ani złotówki.

...i niczego Ci nie próbuję wmówić, tak tylko sobie gdybałem. Szkoda że te jego gity są fajne tylko na fotkach, ale dobrze jest znać zdanie kogoś kto miał z tymi patykami bliższy kontakt.

Offline czerez

• Gaduła
  • Morde mam może nie w tamburyn, ale mam zasady
« Odpowiedź #52 25 Lip, 2011, 22:23:12 »
tak się składa, że obydwie gitary można znaleźć na Allegro i jakby mocno byłem zainteresowany zakupem nawet tej kopii RR . Zaczerpnąłem wiedzy na temat tej gitary u samego źródła czyli w Milanówku . Odpowiedź była dosyć szokująca - gitara zrobiona na zamówienie z tego co przyniósł zamawiający i nie ma co sobie głowy zawracać - dostałem link do strony zespołu gdzie mozna było obejrzeć wiosełko na koncercie . Tam też zauważyłem białego Explorera !!! Idąc tropem detektywa - drążyłem temat dalej . Drugie wiosło tak jak pierwsze zostało zamówione przez tego samego klienta . Ten sam scenariusz - jakieś graty z Allegro i trzeba dorobić coś najtańszym kosztem .
Nikogo nie bronię - ale zanim wyda się werdykt trzeba sprawę dobrze poznać - chyba, że kolega zerotolerance jest właśnie tym, który te gitary zamówił  :headache:
"Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój" - Duńczyk !!!

Offline zerotolerance

• Pr0
  • Biegnę ci wpierdolić.
« Odpowiedź #53 26 Lip, 2011, 01:45:39 »
tak się składa, że obydwie gitary można znaleźć na Allegro i jakby mocno byłem zainteresowany zakupem nawet tej kopii RR . Zaczerpnąłem wiedzy na temat tej gitary u samego źródła czyli w Milanówku . Odpowiedź była dosyć szokująca - gitara zrobiona na zamówienie z tego co przyniósł zamawiający i nie ma co sobie głowy zawracać - dostałem link do strony zespołu gdzie mozna było obejrzeć wiosełko na koncercie . Tam też zauważyłem białego Explorera !!! Idąc tropem detektywa - drążyłem temat dalej . Drugie wiosło tak jak pierwsze zostało zamówione przez tego samego klienta . Ten sam scenariusz - jakieś graty z Allegro i trzeba dorobić coś najtańszym kosztem .
Nikogo nie bronię - ale zanim wyda się werdykt trzeba sprawę dobrze poznać - chyba, że kolega zerotolerance jest właśnie tym, który te gitary zamówił  :headache:

Niczego u Pana Rutkowskiego nie kupowałem. Koleś pokazał mi dwa wiosła wykonane przez w/w Pana na jego zamówienie, dobrze wiedzieć, że to on sam przyniósł jakiś paździerz czy inny chuj, bo tego nikt mi nie powiedział. Poza tym przynajmniej dla mnie logicznym było to, że jak jest lutnikiem to robi to SAM a nie z jakichś resztek, które przynosi mu "klient". Mimo wszystko Pan Rutkowski sygnując coś takiego swoim nazwiskiem i logiem niejako bierze na siebie odpowiedzialność za to co wykonał i niech się potem nie dziwi, że takie osoby jak ja piszą opinie takie a nie inne, bo po zobaczeniu dwóch uklejów mogę już wyciągnąć jakieś tam sobie wnioski.

Abstrahując od wszystkiego co zostało powiedziane na temat dwóch widzianych przeze mnie gitar to Pan Rutkowski mógłby np dokładniej kłaść lakier, bo były widoczne wyraźne zacieki i nierówne warstwy. To chyba mógł zrobić dobrze.

Edit: Jak już zacząłeś wnikać to ja w sumie tez chciałbym się dowiedzieć co przyniósł dany delikwent, bo jeżeli przyniósł mu samą elektronikę czy pierdoły typu klucze to sprawa pozostaje dalej otwarta.
« Ostatnia zmiana: 26 Lip, 2011, 01:51:02 wysłana przez zerotolerance »

Offline czerez

• Gaduła
  • Morde mam może nie w tamburyn, ale mam zasady
« Odpowiedź #54 26 Lip, 2011, 08:09:23 »

Mimo wszystko Pan Rutkowski sygnując coś takiego swoim nazwiskiem i logiem niejako bierze na siebie odpowiedzialność za to co wykonał i niech się potem nie dziwi, że takie osoby jak ja piszą opinie takie a nie inne, bo po zobaczeniu dwóch uklejów mogę już wyciągnąć jakieś tam sobie wnioski.

Święta racja !!!

Ale do Milanówka mam blisko i skoro Pan Rutkowski zapraszał mnie pod koniec wakacji aby obejrzeć dwie gitary to na pewno z zaproszenia skorzystam i podzielę się z wami uwagami na ich temat

ech..... lutnicy
nie wiem czy oni mają złe dni :D
zdarza się, że ich gitary są wychwalane pod niebiosa a za chwilę ktoś ich miesza z błotem

odnosząc się jakby do ogółu lutników
nie tylko do tego jednego przypadku - jak mu żona nie da to wiosło zjebane  :devil:
"Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój" - Duńczyk !!!

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
« Odpowiedź #55 26 Lip, 2011, 13:05:53 »
jak mu żona nie da to wiosło zjebane

Padłem :D
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline zerotolerance

• Pr0
  • Biegnę ci wpierdolić.
« Odpowiedź #56 26 Lip, 2011, 13:43:23 »
jak mu żona nie da to wiosło zjebane

Padłem :D
Nie prawdę napisał? :) Samą prawdę.