Autor Wątek: Mój zespół Descending Frequency - homerecordingowy początek  (Przeczytany 5494 razy)

Offline Marency

• Gaduła
  • BRIGHTOPHIDIA.PL
    • Prog METAL & sometimes DJENT- Bright Ophidia
Witam forumowiczów oraz gitarowych wymiataczy mogących pochwalić się świetnie brzmiącymi nagraniami. Założyłem kapelę, robimy materiał - ok 10 kawałków, później chcemy je nagrać prawdopodobnie w studiu Hertz w Białymstoku. Ja ze swojej strony pragnę przedstawić szkic jednego z naszych utworów zrobiony roboczo w guitar pro 5 RSE, gdyż tak jak wspomniałem materiał dopiero powstaje a dzięki temu programowi zapisuję to co stworzymy, aby nie zapomnieć co gramy. Podsumowując możecie rzucać mięsem, krytykować za wszystko co Wam się nie podoba i oceniać według własnego "widzi mi się". Jak byście zaszufladkowali styl tego utworu?

LINK do utworu: http://soundcloud.com/marekwalczuk/descending-frequency-demo-song
« Ostatnia zmiana: 03 Paź, 2011, 14:08:33 wysłana przez Marency »

Offline Rumak

• Pr0
Przez guitar pro brzmi jak soundtrack do wyścigowych gier video :P

Ciężko oceniać, bo guitar pro z jedenj strony przydatny jest, ale z drugiej strasznie chujowy, bo zajebiście zniekształca.
Nagraj, to coś będzie można więcej powiedzieć.

Offline ChopZeWsi

• Pr0
Eeeee!Było wrzucić plik do gp.Każdy mógłby sobie włączyć RSE i przy okazji coś tam pozmieniać wedle upodobań to co się nie podoba,a tak to tylko można ponarzekać co się nie podoba.
A najlepiej zrobić eksport samej perki z basem(w eq wyciszyć trochę tony wysokie bo talerze straszny szum robią) a gitary dograć żywe.Jak się pokombinuje z 5min to ta  sztuczna perka i bas nie brzmią tragicznie.
« Ostatnia zmiana: 24 Mar, 2011, 07:26:11 wysłana przez ChopZeWsi »

Offline Marency

• Gaduła
  • BRIGHTOPHIDIA.PL
Eeeee!Było wrzucić plik do gp.Każdy mógłby sobie włączyć RSE i przy okazji coś tam pozmieniać wedle upodobań to co się nie podoba,a tak to tylko można ponarzekać co się nie podoba.
A najlepiej zrobić eksport samej perki z basem(w eq wyciszyć trochę tony wysokie bo talerze straszny szum robią) a gitary dograć żywe.Jak się pokombinuje z 5min to ta  sztuczna perka i bas nie brzmią tragicznie.

Racja, nie wpadłem na to. Postaram się dograć gitary :)

Offline ChopZeWsi

• Pr0
Ale plik do GP5 też możesz wrzucić  żebym mógł sobie pograć,bo rify wydają się być fajne.;)

Offline Marency

• Gaduła
  • BRIGHTOPHIDIA.PL
Ale plik do GP5 też możesz wrzucić  żebym mógł sobie pograć,bo rify wydają się być fajne.;)

Załączam GP5

Offline OfensywnyRondel

• Gaduła
  • podstępny wysłannik kalafiora
ciekawy jestem jak zabrzmi gdy nagracie, zapodaj w nieokreślonej przyszłości jak będzie ;)
nie lubie placki

Offline Marency

• Gaduła
  • BRIGHTOPHIDIA.PL
cześć, dokonałem kilku szybkich nagrań na cubase 5. Perka to supperior drummer + metal foundry. Gitara: 7string PAS Baritone (ta zielona), piec: hybrydowy vox ad30vt przez line out.  Strojenie BEADGBE

http://soundcloud.com/marekwalczuk/descending-frequency-track-3
http://soundcloud.com/marekwalczuk/descending-frequency-utw-r-9

Offline Rumak

• Pr0
Numer numer 9 jest bardzo w pytkę jak dla mnie :)

Offline Marency

• Gaduła
  • BRIGHTOPHIDIA.PL
oto link do utworu o którym pisałem na początku postu i wrzuciłem plik z guitar pro. brakuje solówek itp, i jest to oczywiście demo. gitary żywe, gary z metal foundry. miłego słuchania

http://soundcloud.com/marekwalczuk/descending-frequency-track-x#

Offline Sulphur

• Pr0
    • Octagony
Wszystko fajnie, ale uważam, że werbel jest za cicho i ma za mało dołu ;)

Offline majkelk

• Pr0
  • Teksty są osobiste
Werbel jest okej głośnościowo. Kuleje tylko edycja garów, której w ogóle nie ma. Musisz pamiętac, że presety z MF to tylko podstawa, z której musisz zrobic dobrze brzmiący set. EQ, reverby, kompresory - o tym musisz już sobie sam poczytac.

Co do samej muzy - ostatni kawałek mi najbardziej leży :)
"Raz na wozie, raz chuj ci w dupę..."

https://www.facebook.com/elinband/

Offline ChopZeWsi

• Pr0
Mam gdzieś na kompie nagranie tego kawałka. Eksportowałem bas i perkę z gp i dograłem gitary. Jak znajdę to mogę wrzucić jeśli chceta zobaczyć jak to brzmi.

« Ostatnia zmiana: 13 Paź, 2011, 13:10:35 wysłana przez ChopZeWsi »

Offline majkelk

• Pr0
  • Teksty są osobiste
"Raz na wozie, raz chuj ci w dupę..."

https://www.facebook.com/elinband/

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
No kurczę, całkiem miłe to jest. Voxik brzmi ciężej niż bym się spodziewał. Dobra edycja i mogą być z tego niezłe kawałeczki.

Offline ChopZeWsi

• Pr0
Już nie pamiętam jak to nagrywałem, ale wszystkie gitary chyba w guitar rigu. Sama kompozycja zajebista też bardzo mi się spodobała i dlatego postanowiłem ją trochę zbeszcześcić. Wybacz Marency.
Wlacz osadzony player soundcloud

Offline Sulphur

• Pr0
    • Octagony
Ja nie wiem panowie jak wy, ale ja słyszę wszędzie tylko werbel...

Offline ChopZeWsi

• Pr0
Nic nie szkodzi, ja też :D To perka w RSE i niewiele dało się z tym zdziałać. Przynajmniej ściszyłem wysokie tony żeby talerze nie robiły za dużo szumu.

Offline Marency

• Gaduła
  • BRIGHTOPHIDIA.PL
jeszcze płyty nie wydałem a już mnie coverują ;) co Ty na to, żebym wysłał Ci same gary z metal foundry i zmiksowałbyś to co nagrałeś z lepszym brzmieniem perkusji?

Offline ChopZeWsi

• Pr0
Obawiam się że to niemożliwe. Chyba że bym to wszystko nagrywał od nowa, bo już nie mam ścieżek. Został tylko gotowy plik muzyczny.
Teraz to ja mam Adictive drums i trilogy, a w marcu nie miałem.

Offline ChopZeWsi

• Pr0
Na fotkach z allegro ta gitarka wyglądała zupełnie inaczej. Kolor prezentował się zupełnie inaczej. Bardzo mi się podoba. Jak się sprawuje? Napiszesz o niej kilka słów?
Co do nagrania to perka jest jakaś taka stłumiona, a stopa najbardziej.

Offline Marency

• Gaduła
  • BRIGHTOPHIDIA.PL
mam już gdzieś recenzję na kompie napisaną, więc niedługo wrzucę. Perkusja to czysty preset Andyego Snapea w metal foundry, nie potrafię i za mało wiem o masteringu żeby się tym pobawić.

Offline ChopZeWsi

• Pr0
Nagrałem drugi raz z inną perką i basem. Wszystko zupełnie inaczej nagrywane, a brzmi to i tak podobnie jak za pierwszym razem. To jest chyba moje brzmienie, które podświadomie staram się uzyskać bez znaczenia na czym je robię.
Wlacz osadzony player soundcloud

Offline OfensywnyRondel

• Gaduła
  • podstępny wysłannik kalafiora
Bardzo fajne motywy, miks całkiem zgrabny tylko perka chyba minimalnie zbyt głośno.
nie lubie placki