Tak mnie natchnął temat "Mod Kolumna", że postanowiłem swoją kolumienkę z MODować.
Wszystko byłoby pięknie, gdybym wszystko wiedział - dlatego tu piszę.

Wstęp :
Moja kolumna to bardzo fajna samoróbka. Kupiłem ją wraz z headem. Ktoś tam ją kiedyś zrobił. Wykonana bardzo fajnie, starannie i ogólnie gites. Lite drewno, V30.
Gra ładnie, ale chyba jak każdy z tego forum chcę wyciągnąć ze swojego sprzętu jak najwięcej.

Otóż:
Pytanie ( a w zasadzie kilka)
Jak mam zrobić tą całą "duszę"? Wiem, że mam poprowadzić kawałek listewki/drewnienka między frontem, a backiem, aby ściany były bardziej (napięte ? ) ale kurde.
Mam ją rozkręcać całkowicie? i dopiero wtedy ją zmontować od nowa?Czy ma to sens w moim przypadku, jeśli tył mam odkręcany ? (tak jak widać na zdjęciach)Pytanie Cwaj.
Jak wygląda sprawa z OHM'ami?Przerobiłem podłączenie głośników na mono - podłączyłem dwa spikery do jednego gniazda. Wcześniej było tak, że są dwa gniazda i do każdego z nich był podłączony jeden głośnik, ale chciałem zaoszczędzić na kablach i tak zrobiłem.
Ile Ohmów mam teraz ustawiać na wzmaku, jeżeli jeden głośnik ma 8OHM, a jest ich 2 sztuki ?Wiem, że dużo pytam jak na nowego, ale mam nadzieję, że się zlitujecie

FOTKI !( Zajebista siara na ciemnych kolorach

)