Cechy charakterystyczne:- 7 strun
- 24 progi
- gryf 5pc klon/bubinga
- machoniowe skrzydła
- top camphor burl
- hebanowa podstrunnica
- 2 przetworniki EMG707
- 3 pozycyjny przełącznik ślizgowy, 2 potencjometry - tone i vol.
- blokowane klucze Shaller M6
- mostek t-o-m Shaller
- straplocki Shaller
Dźwięk:Pierwszą rzeczą która rzuca się w ucho to bardzo długi sustain, gitara świetnie brzmi "z dechy".
EMG707 to taki "magiczny" pickup który dobrze sprawdza się zarówno pod mostkiem, jak i przy gryfie. Kwestia brzmienia przetworników EMG jest bardzo subiektywna, nie będę rozpisywał się na ten temat - dodam tylko że rzekoma sterylność i kompresja nie jest wysoką ceną za selektywność i dość niski poziom szumów... Dla mnie rewelacja.
Wykonanie:Jeśli chodzi o wykonanie, to jest zrobione na serio bardzo solidnie. Uwagę przyciąga piękny profilowany top. Gryf doskonale leży w łapie, dostęp do wysokich pozycji jest po prostu świetny. Idealny dla szrederów
Komfort gry na tym instrumencie jest bardzo duży, na czym chyba najbardziej mi zależało. Gitara pięknie prezentuje się też "od tylca" - mahoń wygląda przepięknie,
Podsumowanie:Gitara przebiła moje oczekiwania. Spodziewałem się że na lutniczym instrumencie będzie się doskonale grało i że będzie świetnie brzmieć, ale wygląd po prostu mnie powalił
Tym bardziej że cena, biorąc pod uwagę warunki finansowe przeciętnego obywatela RP jest bardzo przystępna.
Chciałbym podziękować Panu Przemkowi Sułkowskiemu i jego tajemniczemu wspólnikowi za wykonanie tego cudnego instrumentu oraz Mr Harvesterowi za przetworniki.