Witam, forum oglądam od dłuższego czasu bo od dłuższego czasu chodzi za mną zakup gita siedmiostrunowego ... Co prawda nie grałem jeszcze na żadnej 7, ale mam zamiar to nadrobić w najbliższym czasie, ograć jakieś i stwierdzić czy to dla mnie ... ale myślę, że raczej na 99% wybiorę 7. I tutaj postanowiłem zwrócić się o pomoc ...
Do dyspozycji będę miał najprawdopodobniej jakieś 1500zł (na razie ustalmy taką granicę, lekko wyżej nie zawadzi, ale ustalmy, że do 1500zło), jeśli uda mi się sprzedać obecną gitarę fundusz może wzrośnie ...
Wiem, że stać mnie w takim razie na:
- Schecter Omen 7 (pamiętam czasy jak kosztowała ok 700zł

)
- Dean 1.7
- J&D 7907 (która raczej odpada na starcie)
- LTD SC-207
- Flame EXG 7
- Ibanez RG 7321
Jeszcze jakieś propozycje?
Dwie ostatnie interesują mnie najbardziej. W tym przedziale cenowym najbardziej liczę na świetną wygodę gry (lubię Ibanezowskie deseczki, wyścigowe gryfy itd.), bardzo dobre drewno. Na brzmienie przyjdzie pora, ale gdyby któraś posiadała wszystko to byłoby dobrze

... Po jakimś czasie i tak pewnie wsadzę pod most Hellfire, a pod gryf może Legend (Hellfire jest pewny, mam go w swojej 6 i urywa jajca!).
Gitary używane mile widziane, w dobrym stanie oczywiście. Jakieś okazje, perełki czy coś ... Najlepiej takie, które mógłbym obmacać (70km do Poznania, 30 do Leszna) bo w tej cenie nie dostanę Loomis'a, JEM'a czy Prestige, które raczej niespodzianek nie powinny sprawiać ...
Przyznam, że na razie faworytem jest Flame, który zbiera najlepsze opinie itd. itd. .... ale nie wiadomo co mi przypasuje. Niedługo jadę do Poznania macać gitarki, więc jeśli ktoś mieszka tam bądź w pobliżu to prosiłbym o informacje gdzie znajdę wyżej wymienione 7, wiem że LDT jest w Music Store, a w R'n'R wisi Loomis. O innych siódemkach w Poznaniu nie mam pojęcia ...
Mam nadzieję, że pomożecie