Nom:) czas zaprezentować moje "skrzypce"
Niestety tyko 6cio strunowa gitara naszej polskiej marki
Korpus: gruby mahoń, malutki top na górze, a także niewielka komora rezonansowa:P (która właściwi daje tylko P******** wygląd:)
Gryf bolt on, szyjka z dwóch kawałków mahoniu, podstrunnica hebanowa. i 24 progi bodajże fred wagner.
klucze: schaller blokowane
Mostek stały- struny przez korpus
5-cio pozycyjny przełącznik. 2x mini humby schallera (średnie niestety), natomiast pod mostem bill lawrence xl500(ten od dimebaga
) poty volume i tone.
straplocki schallera.
Brzmienie: jak dla mnie rewelacja. Odkąd wstawiłem billa lawrenca. Wcześniej siedział schaller golden 50 który niestety mulił strasznie. Korpus jest strasznie gruby, ciężki. Dzięki stałemu mostkowi i właśnie tak dużemu korpusowi gitara przepięknie rezonuje:) przyjemnie to czuć na mięśniu piwnym jak się gra
Zresztą, co ja tu się będę produkował:) zapraszam na ogranie.
Wykonanie:hmmmm zabijcie mnie ale jest ok:D jak na flejma gitara naprawdę się godnie prezentuje, aż miło trzymać w łapach. Wygoda również na bardzo dobrym poziomie, bardzo łanie wyprofilowany nie za gruby gryf. Gitarka jest bardzo ciężka, nigdy nie opada na główkę, za to niestety trochę plecy cierpią- ale coś za coś.
. Dodam jeszcze tylko że ma około 12 lat:) i jak narazie nic jej nie rusza. Idealnie się trzyma(łącznie z progami które są zajebiste, chociaż trzeba będzie troszkę przyszlifować
)
Bardzo ją lubie, i codziennie ciesze ryja jak na nią patrze:) szczególnie fajnie się prezentuje na scenie, jak gra się coś ostrego
Coś od siebie:
Dlaczego piszę tą recke?? chce zwrócić uwagę na to że za małe pieniądze można kupić naprawdę dobrą gitare. Czasem warto zajrzeć do działu Lutnicze na allegro
czy chociaż by oglądnąć jakiegoś mayo.
btw.
http://www.mayones.pl/katalog.html?nazwa=Okazja%20Mayones%20Elf&menu= - tu jest link do podstawowej wersji. Można sobie wszystko zobaczyć.
No i foty:)
robione telefonem gdzieś tam:P