Sprawa wygląda jak w temacie.Szykuje się do wymiany lamp w tym właśnie headzie. Jak wszyscy oczekuje mięska i selektywności bez siary
.Jest to wzmacniacz,który ma zrobionych kilka modów.Ciągle czuje w nim za dużo wkurwiającej siarki(ostrej górki).Pakę mam 212 na eminence V12(to tak w ramach wyjaśnienia)
.
Tak wygląda aktualny stan rzeczy:
Pierwsza przedwzmacniacza na Tad 12ax7C selection,dodatkowo zasilana jest prądem stałym dla zmniejszenia przydźwięku.
Cała reszta lamp wymieniona na EHX przedwzmacniacz 4 x 12ax7, Lampy mocy2 x 6l6 WXT Sovtek
Dodany pot deph i poprawiona pętla efektów dodany rezystor i kondensator zmniejszając sygnał do 0 decybeli przez co nie ma problemu z analogami.Dodatkowo zmodowany kanał czysty(wyczyszczony) nie craunchuje do 5- 6 nawet na aktywach(wszystko to mody sloclone).
Chciałbym żeby brzmienie było bardziej pełne i plastyczne.Na razie jest w nim sporo ostrości i drutu.Co proponujecie?
I jeszcze jedno pytanie.Nie znam się dobrze na tych wszystkich schematach i elektronicznych zawiłościach,więc jeśli ktoś z Was wie to chciałbym zapytać,która lampa preampu za co odpowiada i czy ustawiał ktoś z Was bias w tej głowie.Chciałbym się nauczyć to robić a wiem ,że nie jest to zbyt skomplikowana sprawa.
Prosiłbym Was również o to,żebyście mnie z góry nie uznali za barana i nie odesłali do Wujka Google.Chodzi mi o praktyczne rady i spostrzeżenia odnośnie swoich doświadczeń.
Z góry dziękuję za pomoc.
Posty połączone: 14 Paź, 2015, 08:14:43
Nikt nic?