UV7PWH nie miał montowaych pickupów Custom 7 tylko Blaze 7. Wiosła się nie sprzedawały? To było limitowane wykończenie i zmieniono po prostu kolor w kolejnych rocznikach.
PAFy wrzucili do K7 bo Munky z Headem grali na Blaze Neck w pozycji bridge i jak sobie popatrzysz na speckę to właśnie na bazie tego pickupa nawinięto Dimarzio PAF7.
UBar był przez LACS wykorzystywany na początku w gitarach dla leworęcznych którzy chcieli mieć niskoprofilowy most (dwa otwory do montażu wajchy). Nie spotkałem się z negatywną opinią o tym moście. Jak komuś nie pasuje kształt takiego ramienia to go nie montuje, przecież zwykłe jest zawsze w komplecie. Znam natomiast gitarzystów którzy z tego korzystają lub nawet uzywają tremolo bez ramienia. Kwestia techniki.
Gitara jest wygodna fest
Zapowiada się nieźle. Powodzenia życzę!
Fakt, to były Blaze II - mój błąd. Po prostu na forach pojawiają się różne nazwy, gdyż obecny Blaze i stare Blaze II (i do nich chyba używa się czasem określenia Custom7) są ciut różne. Co do PAF'ów,to czytałem, że te pickupy były robione pod nich i charakter miały podobny do PAF'ów, stąd nazwa. A na blaze'ach grali i Munky do teraz gra.
U-Bar, jako sam most z dwoma otworami, był robiony wcześniej, ale sam U-Bar, jako pręt, został wprowadzony na prośbę/zapotrzebowanie Korn'a. Co do opinii negatywnych, to wystarczy poczytać JEMSITE jak K7 weszła na rynek - powiedzmy, że były mieszane. Osobiście lubię U-Bar, ale jak widać, nie wszystkim pasuje. A gitary obydwie są super wygodne, choć różne.
Dzięki za koment i pozdrawiam
R.