Nigdy nie chciałem ibaneza.
Na gitę trafiłem przypadkiem poszukując jakiejś siódemki. Trochę było zamoty z targaniem jej z Dani ale udało się.
Oto i ona:
Pierwszego dnia kiedy przyszła miałem kwaśną minę, bo pół dnia starałem się ją nastroić, a drugie pół szukałem jak zablokować to ruchome cholerstwo. Zawsze się tego bałem i w ten dzień jeszcze się w tym utwierdziłem, że to nie dla mnie.
Drugiego dnia było już lepiej. Ogarnąłem most! bez manualek się nie obeszło.
Poustawiałem i odpalanko.
Zamiast seryjnych EMG poprzedni włąściciel wrzucił Paf'y.
W domu zagadało bardzo elegancko, głośnik 10cali w moim laneyu burzył ściany, dlatego szybko się spakowałem i pojechałem na salkę żeby domu nie zburzyć.
Na salce był kumpel z Gibolem SG wpięty w swoją DRkę. Wpiąłem zara ibka i ... jego SG miał wyraźnie mocniejszy sygnał. Wkurzyłem się bo przecież to moja gita jest bardziej czarna, jeszcze trochę pokręciliśmy i dałem se spokój. Zacząłem myśleć o zmianie pikapów.
Wpiąłem się w Deli'ego. Adża! Zaczęła podobać się coraz bardziej. Bardzo dużo dźwięku. Sporo dołu, średnie ciut schowane i fajna górka. Paf'y dają kornowaty charakterek. Było coraz fajniej. Ostatecznie na próbie skradła mi serce, baardzo dobrze siadła w naszej muzie. Drugiego gitarnika mocno przykryłem i musiał pokręcić, żeby się przebić. Ma wygar skubana. Paf'y zostają.
Na koniec ciekawostka. Kiedy odebrałem gitę zacząłem kojarzyć fakty: gita z Dani i napis Mnemic śprejem na kejsie.. musi to coś oznaczać!
Zgadałem się i się potwierdziło. Nieświadomie kupiłem wiosło gitarnika z Mnemic. Gitę można zobaczyć tu:
- jeszcze na EMG
- i już z Paf'ami
Gita ma kilka dyngsów. Sporo rysek. I potki są do wymiany. Ale jestem mega zadowolony.
Lubię ibanezy!