Witam,
Panowie, przebrnąłem przez dziesiatkę topiców na forum
ale nie znalazłem satysfakcjonującej odpowiedzi który interfejs najlepszy więc stwierdziłem, a co tam zdubuluję wątek, dostanę oprd od moderatora ale przy dobrych wiatrach może dostanę odpowiedz
Warto zaryzykować
Przymierzam się do kupna interfejsu. Przerabiałem niegdyś nieodżałowanej pamięci Lexicona, teraz używam LINE6 GX. Ale trzeba coś kupić na VAT i szukam nowego rozwiązania. Jestem prosty chłop, powiem na czym mi zależy, a Wy powiedzcie na co się powinienem zdecydować.
Co obczajam:
focusrite scarlett 2i2
lexicon lambda
line6 ux2
1) nagrywam głównie gitary (elektryka + bas), ale z czasem chciałbym nagrywać wokale
2) z czasem kupię TYPOWĄ
klawiaturę sterującą, pojęcia nie mam jeszcze jaką i na co zwrócić uwage - ale zależy mi na tym że w miarę możliwości interfejs obsługiwał taką klawiaturę. Chyba, że wystarczy plug&play do USB i można rejestrować midi...?
3) Może to głupie pytanie ale będę miał niebawem monitory m-audio bx5, dysponuję tez konkretnymi słuchawkami - chciabym żeby mój interfejs w prosty sposób umożliwiał mi przełaczanie się między monitorami a słuchawkami - bez wypinania kabli...
4) nie będę nagrywał 2 gitar/wokali jednocześnie, zawsze rejestruje po jednym śladzie
Powiem szczerze tak patrzę na tą lexicon lambde bo miałem z nią fajne doświadczenia, ale to było wieki temu i mogę się mylić. O tym focusrite się naczytałem tyle dobrego co i złego.
Komputerek mam spoko i7, 8gb ram itd.
Chcę wydać ok. 500zł
Doradzicie?