Na wstępie chciałem podziękować Lechowi za miłą korespondencję oraz pójście na kompromis
Po długich poszukiwaniach, przemyśleniach doszedłem do wniosku, że to wiosło będzie spełniało w jakimś stopniu moje wymagania i tak się stało, choć miałem kilka zastrzeżeń jak patrzyłem się na foty udostępnione przez Lecha. Moje wątpliwości się rozwiały, gdy gitara do mnie dotarła, tuż przed moim wyjściem z domu, aby zagrać gig.
Jakie to wątpliwości ? Już pisze.
* Po pierwsze potencjometry blisko pickupów, czego ja nie toleruje, lubię mieć swobodę w graniu. Poty są schowane niżej co w ogóle nie wpływa na grę !
* Druga sprawa to ciężar dechy, okazało się że jak na RG jest lekka i bardzo dobrze
* Trzecia sprawa
Skala i ilość progów !? Skala 25.5 progi 22… nigdy nie grałem na takim czymś i nie ukrywam, że troszkę dziwnie się gra, ale to kwestia przestawienia się.
Po tych właśnie krótkich oględzinach postanowiłem wziąć ja ze sobą na koncert i sprawdzić na scenie jej brzmienie. Taki spontan mały, ale co tam
Po podłączeniu do L6 POD XTL itd. Zabrzmiała rewelacyjnie, choć i tak będę chciał zmienić przystawki na inne, ale też ze złotymi puchami
Były plusy teraz czas na minusy.
Niestety, ale gitarka ma lakier (połysk) na gryfie, za czym ja nie przepadam, bo łapki się pocą i lakier blokuje mi rękę, dlatego co chwile wycierałem ręce i gryf
Tak jak pisałem wyżej też zmienię pickupy, na inne, ale te które są obecnie nie są złe, ale czegoś w nich brakuje dla mnie
Osoby, które by chciały zamówić tą gitarę u Witkowskiego to nic tylko polecam. Ale zmieńcie pickupy z SD na inne ale ze złotą puchą bo gita straci swój urok
Mała próbka nagrana na szybko, może jak znajdę czas to nagram wszystko jak powinno być.
Wlacz osadzony player soundcloud
Pozdro
Spoiler P.S.
Foty które dam są te, co Lechu wrzucił, bo nie mam aparatu dobrego, dwa gita wygląda tak samo.