Autor Wątek: LTD Deluxe vs Schcecter Hellriser  (Przeczytany 1876 razy)

Offline damagedime777

• Użytkownik
LTD Deluxe vs Schcecter Hellriser
« 18 Sie, 2011, 16:37:12 »
Witaj Wyrocznio! :)

Guys, chciałbym Was podpytać co polecacie kupić : jakąś ltd deluxe czy może schectera hellrisera. Nie pytam o konkretne modele tylko bardziej o jakość instrumentów, wykonanie, brzmienie(?), niezawodność.
Jeśli macie jakieś za i przeciw bardzo chętnie poczytam.

Zdaję sobie, że temat nie jest za bardzo konkretny, ale może macie jakieś fajne spostrzeżenia. Może to głupie, ale licze też na wypowiedzi typu "ja bym kupił schectera" lub "bierz ltd" :)

Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
"ja bym kupił schectera" bo gralem na lumisie i zlego slowa nie poweim
i always go full retard

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Miałem Loomisa, miałem Ltd. Hellraiser w zasadzie wiele się nie różni od Loomisa, a Ltd miał dla mnie wyjątkowo niewygodny gryf dlatego:

Schecter > Ltd
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
Zadnego Shectera lepszej klasy nie trzymalem w rekach wiec sie nie wypowiadam ale LTD mialem mnostwo i moge smialo powiedziec, ze to sa naprawde solidne wiosla. Polecam z reka na sercu. I nie mowie tego dlatego, ze mam dobry kontakt z dystrybutorem ;)
608b to rewelacyjna gitara, to samo moge powiedziec o wszystkich Deluxach czy np o H1007.
Kwestia gryfu dla kazdgo jest indywidualna.
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline oz

• Pr0
miałem schectera hellraisera, a wcześniej ltd sc607b i jestem zdania, że jakościowo te gitary to ten sam pułap, przez krótki czas grałem też na ltd mh400 i to było porządnie, schludnie wykonane wiosło, a zmierzam do tego, że co wybierzesz będzie dobre, a róznica techniczna raczej niewielka jest, nawet bardziej będzie to kwestia egzemplarza niż marki 

Offline danielWOLF

• Prawie użytkownik
  • Brzmienie idzie z łapy.
Mam EC1000 Deluxe, pięknie mi leży, wykonanie bardzo dobre, no i jak to gra... Macałem jeszcze LTD EC401 i też było bardzo fajnie. Polecam!