Autor Wątek: [2x 8string] Agile Intrepid Pro 828  (Przeczytany 31234 razy)

Offline gavoja

• Użytkownik
    • Nabuchodonosor
Maikh:

Nie gram w D czy w E, bo lubię niskie stroje, ale na 8 grać nie umiem, dlatego sprawiłem sobie baryton i gram sobie w G#. Oktawę niżej stroję bas. I bardzo mi z tym dobrze. Jak to gra, możesz posłuchać klikając link w stopce.

I źle mnie zrozumiałeś. Nigdzie nie napisałem, że Bulb jest beznadziejny, wręcz przeciwnie. Nigdzie nie napisałem, że 8-mki są "be", również wprost przeciwnie.  Przeczytaj jeszcze raz moje posty. Nawet zauważ, w pierwszym napisałem, że wiosło masz spoko. Mój komentarz ograniczył się głównie do Twoich umiejętności grania na tym instrumencie. Z filmiku nie widzę, że Ci te wszystkie 8 strun jest potrzebne. Efekt muzyczny jest niestety słaby. Czyli krótko: posiadanie 8 strun ma sens, kiedy umie się z nich korzystać - bo jak się nie umie, to po co nam one?

Nikt nie lubi, jak się nam mówi, że coś źle robimy. Ja uważam, że brakuje Ci umiejętności, takie moje zdanie. Możesz się wkurzać, tupać nogą i bić pianę. Zamiast tego chwyć lepiej za gryf i ćwicz. Nagraj porządne demko na tej 8-mce, się oceni na spokojnie.

Mała dygresja:
Bulb gitar ma od zatrzęsienia, ale płytę nagrał głównie na Music Manie (7) i na Black Machine (6). A jeśli wierzysz, że to, co widać na klipie, to jest ten sam sprzęt, jakiego się w studiu, czy na koncertach używa, radzę przejżeć na oczy. Że na nowej płycie będzie więcej 8-mek - pożyjemy, zobaczymy.

Buziaczki :*
« Ostatnia zmiana: 19 Sie, 2010, 23:02:46 wysłana przez gavoja »