Autor Wątek: BASH STUDIO HEAD  (Przeczytany 137780 razy)

Offline SolarisP

• Gaduła
Odp: BASH STUDIO HEAD
« Odpowiedź #375 25 Lip, 2010, 20:58:32 »
Witam, z tej strony szczęśliwy owner SH100. Pokrótce napiszę:

Przester jest dość charakterystyczny, ciężko z niego ukręcić coś innego, gałka presence owszem i wpływa na brzmienie, chociaż swojego czasu miałem multiefekt Digitech RP7 i na nim manipulując ową gałeczką można było w znacznie szerszym zakresie wpływać na brzmienie. Gałka Hi-Cut też coś-tam zmienia, a po przekroczeniu około 2/3 brzmienie nagle postanawia się totalnie zamulić.

Także pewnie byłbym niezadowolony, gdyby nie to, że sam kanał przesterowany po prostu mi pasuje brzmieniem, więc wiele przy nim kręcić nie muszę. Za kanał "nieczysty" może dał bym jakieś 7/10

Natomiast czysty jak dla mnie to mistrzostwo świata (w kategorii piece do PLN 5000 ). Piec brzmi cieplutko, po prostu bajecznie i wogóle masa zachwytów. Miałem zawsze problem z grą na przetworniku przy gryfie (Emg 85), na czystym struna basowa E przeraźliwie pierdziała. Natomiast produkt Pana Szymona sprawił, że (parafrazując Zbyszka K.) moje życie stało się prostsze. Tak więc przebasowania zniknęły. (choć pewnie raczej to nie tyle przejaw zajefajności SH, co raczej tego że mój stary Kustom był do bani). Po podkręceniu gaina pojawia się fajny Crunch... Ja się tam na Crunchach nie znam, ale kto słuchał odrazu gadał coś w deseń: O fajne. Tak więc za czysty jakieś 10/10. Do tej pory najładniejszy czysty na jakim grałem.

Z obsługą poradziłem sobie w trymiga, frapował mnie jedynie problem, że ni cholercia nie mogę odnaleźć obiecanej mi redukcji mocy 100/50/10. Jednak rozwiązanie okazało się być oczywiste. Mianowicie Pan Szymek po prostu zapomniał. Chociaż po pogrzebaniu przy pętli da się zmusić piec do grania bez zakłucania spokoju w sąsiedztwie.

No i piec gra oczywiście cholernie głośnio. Dla porównania:

Combo Marshal MG100DFX na 80% < SH100 na 30%

Co prawda SH100 był na pace 4x12, ale kto by się tym przejmował.

Ogólnie jestem zadowolony z nabytku (zwłaszcza za taką cenę). Co ciekawe brzmieniowo spodobał mi się znacznie niż Mesa (modelu nie pamiętam, ale cene i owszem... jakieś 9 kafli) którą ogrywałem swego czasu.

Załączam jeszcze próbki, nagrane na BC Richu Kerry King V, pace Marshall MC412 i Shure C608N.
Nagrane są po to by sprzedać tego BC szatana, dodam je do aukcji na allegro, także ciekawsze próbki, bez bębnów i inną gitarą nagram innym razem.

http://www.sendspace.com/file/0yifzx