wszystko bedzie zalezalo od tego w jakiej wersji ktos sobie zamowi gitare. dwie najpopularniejsze to albo z dolnym F# albo z gornym A i w zaleznosci od tego mysle trzeba kierowac sie tym co chcemy uzyskac.
ja mialem w mojej gitarce customowego EMG,byl to pickup robiony jako wypadkowa modelu 707 i basowego40TW. ogolnie ciezej jest wysterowac niskie dzwieki takich potworow dlatego trzeba bylo dolozyc sygnalu wyjsciowego. byl bardzo czytelny na cleanie ale na przesterach w wysokich pozycjach wszystko sie raczej zlewalo. doly mial przyciete tak zeby nie zmulalo.gorka nie byla piskliwa i nie bylo uczucia ze cos kluje w ucho nawet przy wysokich dzwiekach.
porownujac go do pickapow w barytonowej siodemce ktora mialem byl o niebo lepszy. nawet w konfrontacji z Dimarzio Blaze Custom byl o wiele selektywniejszy i bardziej... nie wiem otwarty. dzwiek nie byl zbity tylko ladnie sie rozchodzil.
co do pickupow w wersji strojacyh sie w gore nie mam pojecia bo nigdy tak nie gralem.przypuszczam ze sygnal nie moze byc az tak duzy