Autor Wątek: aktywne czy zwykle ??  (Przeczytany 15454 razy)

Offline Vertigo

• Pr0
  • I'm here to solve problems.
    • Good Girl Maggie
Odp: aktywne czy zwykle ??
« 27 Kwi, 2010, 10:48:02 »
Panowie - wiem o tym doskonale jak to jest zbudowane i jak to się je, ale chłopak potrzebuje łopatologicznego wytłumaczenia jak to gra - to mu dałem - alles :) Oczywiście super, że napisaliście jak to wygląda z technicznej strony - na pewno rozjaśni to mu nieco umysł :) Ostry atak na środek daje 'agresywne' i twarde, lekko jakby okrojone z obu stron - liniowe - brzmienie. Ale chłopak nie chciał technicznego rozpisu tylko opisu odczuć jakie towarzyszą graniu na danym pickupie. Dlatego lepiej napisać 'mocniej, agresywniej, twardziej' niż ,że EMG brzmi bardziej "liniowo z powodu podbicia takiego a takiego pasma oraz zastosowaniu w przedwzmacniaczu ...". Bo dzięki takiej charakterystyce odnosisz (przynajmniej ja odnoszę) takie wrażenie co do grania EMG :) Mówię tu o EMG707. O seksie też możesz napisać, że wytwarza się taki a taki hormon z takiego a takiego ośrodka ... ale po kiego grzybka? Można to ująć w inne słowa :P :P :P Wszyscy wiemy, że jest 500 rzeczy które wpływają na brzmienie całej gitary, ale każdy pickup ma swój charakter - ujmijmy go w słowa bez wchodzenia w przekrój drutu nawojowego i ilość nawinięć bo nie sądzę by to było przydatne w tym momencie :)

I weź zejdź ze mnie kurwa locco.