Autor Wątek: aktywne czy zwykle ??  (Przeczytany 14646 razy)

Offline crushingattack

• Gaduła
Odp: aktywne czy zwykle ??
« Odpowiedź #25 27 Kwi, 2010, 16:59:06 »
Zarówno aktywy jak i pasywy mają swoje plusy i minusy, kwestia tego czego się od wiosła oczekuje. I znowu, bez ogrania (nie w sklepie, tylko tygodniami) się nie obejdzie. Czyli kup używkę jak nie spasi to pogoń i tak dalej.

locco

• Gość
« Odpowiedź #26 27 Kwi, 2010, 17:44:01 »
I weź zejdź ze mnie kurwa locco.

no wai  :kissmyass:

Spoiler

Offline Maciek

• Pr0
« Odpowiedź #27 27 Kwi, 2010, 22:21:13 »
To zostaje mi iść, ograć wybrać coś, kupić używkę, sprawdzić czy się podoba a jak nie to sprzedać i próbować do skutku :D

Offline Dexterek

• Fanboy Mesy w niepomiętej kurtce
  • Pr0
  • Pan Mroku
« Odpowiedź #28 27 Kwi, 2010, 22:41:39 »
Jeżeli znajdziesz sklep gdzie można ogrywać przystawki to pochwal się.
Don't stick with your girl - that is gay and lame.
Rape some sluts who worship Satan's name!

Offline Maciek

• Pr0
« Odpowiedź #29 27 Kwi, 2010, 22:51:07 »
Ograć gitarę z aktywnymi i te gibsony :D lepiej ?

Offline gitara

• Użytkownik
« Odpowiedź #30 27 Kwi, 2010, 22:54:43 »
Szczerze to nic nie da, chyba, ze znajdziesz sklep z takimi samymi gitarami, ale z różnymi zestawami pickupow.

Offline Maciek

• Pr0
« Odpowiedź #31 27 Kwi, 2010, 22:57:47 »
Oprócz przetworników musze takze wybrac model gitary wiec dosc duzo mi da ogranie ;D

Offline Draiman69

• Gaduła
    • .Comin
« Odpowiedź #32 27 Kwi, 2010, 23:06:22 »
Jaki ten temat zawiły :P
Ja proponuje ograć mahoniowe wiosło z np. EMG i mahoniowe wiosło z gibsonami bedzie zdecydowanei łatwiej :P
Jak się nie ma co się lubi ,to się lubi co się ma !

Offline Dexterek

• Fanboy Mesy w niepomiętej kurtce
  • Pr0
  • Pan Mroku
« Odpowiedź #33 28 Kwi, 2010, 01:16:25 »
Albo sobie poszukaj Washburnów. Oni tam mają dużo identycznych gitar z różnymi przetwornikami. I schecter, chociaż tego nie uświadczysz za bardzo w naszych sklepach.
Don't stick with your girl - that is gay and lame.
Rape some sluts who worship Satan's name!

Offline Draiman69

• Gaduła
    • .Comin
« Odpowiedź #34 28 Kwi, 2010, 08:49:04 »
Ja myśle tak ograj sobie na przykład jakiegoś gibsona explorera czy LP z 500t itd i jakieś inne mahoniowe wiosło z EMG na przykład wiosła Epiphona z serii prophecy, czy washburn też ma wiosełka z EMG lub z seymour duncanami
Jak się nie ma co się lubi ,to się lubi co się ma !

Offline Maciek

• Pr0
« Odpowiedź #35 28 Kwi, 2010, 12:41:17 »
No planuje ograć gibsona explorera i v-ke z 500t a z aktywnymi coś mahoniowego jak mówicie najchętniej EC-1000 VB

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol
« Odpowiedź #36 28 Kwi, 2010, 12:43:05 »
najchętniej EC-1000 VB

Koniecznie VB, inne nie gadaja

Offline Zbir

• Gaduła
« Odpowiedź #37 28 Kwi, 2010, 22:36:46 »
i tak chuja ci to da - kształt gitary też odbija się na brzmieniu :P. Wniosek prosty jak to powyżej napisano - kupuj używke i pchaj jak Ci nie podejdzie :P

Offline Maciek

• Pr0
« Odpowiedź #38 30 Kwi, 2010, 18:36:44 »
Byłem. Ograłem.  Zdecydowałem.

Dziś odpoczywając po spotkaniu z radioaktywnymi biedronkami i mszycami (test gimnazjalny jakby ktoś nie wiedział :D) odwiedziłem 2 krakowskie sklepy rnr i riff.  W rnr planowałem ograć gibole, tych co chciałem nie było ale był sg standart a ponieważ rożni się tylko przetwornikiem przy mostu wiec zdecydowałem sie na probe  z nim w roli glownej. Ogólnie bardzo  mi się ten Gibson spodobał ale brak 500t go dyskwalifikuje

W riffie znalazłem wymienionego wcześniej LTD-ka. Powiem wam że ta gitara przynajmniej dla mnie była tak nie wygodna ze nie bylem w stanie grać. A aktywne w metalu są jak najbardziej na miejscu ale ciężko już ukręcić np. gnr co je dyskwalifikuje i ogolnie mi nie podeszly :D

Podsumowywujac zdecydowanie bardzie przypadły mi do gustu pasywne wiec terz czas sprzedac aparat i polowac na explorera lub v-ke

« Ostatnia zmiana: 30 Kwi, 2010, 19:12:10 wysłana przez Maciek »

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #39 30 Kwi, 2010, 19:01:58 »
/thread

:facepalm:

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #40 30 Kwi, 2010, 22:57:48 »
A aktywne w metalu są jak najbardziej na miejscu ale ciężko już ukręcić np. gnr co je dyskwalifikuje i ogolnie mi nie podeszly :D

Widać długa droga przed Tobą młody padawanie. To wszystko jest kwestią gałkologii i nawet na najbardziej metalowych gitarach da radę zagrać bluesa.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Maciek

• Pr0
« Odpowiedź #41 30 Kwi, 2010, 23:17:35 »
Niedziak tu masz racje :D 30min w sklepie nie pokaże całego wachlarza możliwości przystawek

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #42 30 Kwi, 2010, 23:31:12 »
Niedziak tu masz racje :D 30min w sklepie nie pokaże całego wachlarza możliwości przystawek

A Ty od razu skreśliłeś świetną gitarę, bo nie mogłeś na niej zagrać kilku riffów Slasha. Ważne też jest, na jakim wzmacniaczu to ogrywałeś i na pewno nie może to być 40 minut. Ja reanimowałem swoje olchowo-klonowe Mayo na secie EMG 85 właśnie do grania kawałków Slasha, AC/DC i bez problemu idzie ukręcić brzmienie zbliżone charakterystyką brzmienia do moich dwóch przed chwilą wymienionych wykonawców.
BTW. Seymour Duncany Blackouts zjadają EMG na śniadanie bez popitki ;)

Offline Maciek

• Pr0
« Odpowiedź #43 30 Kwi, 2010, 23:35:00 »
Co do gitary to dla mnie przynajmniej strasznie nie wygodna była ;D

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #44 30 Kwi, 2010, 23:39:20 »
Co do gitary to dla mnie przynajmniej strasznie nie wygodna była ;D

Najlepszy argument z tych wszystkich. Obadaj jeszcze ESP/LTD Viper'a od serii 400 w górę.

Offline Vertigo

• Pr0
  • I'm here to solve problems.
    • Good Girl Maggie
« Odpowiedź #45 30 Kwi, 2010, 23:45:59 »
W rnr w krakowie był jakiś czas temu (pół roku? chyba jak byłem na targach muzycznych wtedy) gibson sg - może tam wisi jeszcze - nie wiem ile masz kasy na wiosło, ale ta gitarka przy cenie ok (niecałych chyba) 3000 gadała zacnie - nie wiem co tam były za przetworniki ale - tak jak mówi niedziak - na mesie TR i takowej paczce (nie wiem czy to tam jeszcze stoi) - dało się na tym ukręcić wszystko za pokręceniem gałek w odpowiednim kierunku.

Trochę chyba jesteś niezdecydowany :D Mój brat (rok młodszy od Ciebie) też się nazywa Maciek i też mam z nim podobnie jak Ty teraz :) Aktualnie pogrywa na moim EXG7 z Evo7 przy mostku - Happysada i Beatelsów ;) Choć czasami bierze Charvera z SD Hot Rails by pograć metal ;) ;) ;)

Szukaj takiej z której będziesz zadowolony - i tak ją pewnie zmienisz za jakiś czas :) postaraj się chwycić jednak taką która nie straci bardzo na wartości i potem jej nie poobijaj :P
« Ostatnia zmiana: 30 Kwi, 2010, 23:48:51 wysłana przez Vertigo »

Offline Maciek

• Pr0
« Odpowiedź #46 30 Kwi, 2010, 23:52:26 »
Tego sg ogrywałem, fajne ale czekam aż przyjdzie explorer i v bo one maja 500t pod mostem i prawdopodobnie na któryś z nich się zdecyduje

Tego vipera spróbuje znaleźć i ograć ale jak na razie najbliżej mi do giboli bo i wygodne i mi się podobają ;D

A twój brat też z ameryki południowej ?? :D

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #47 30 Kwi, 2010, 23:58:36 »
Trzeba się zdecydować do czego głównie to ma być gitara. Też kiedyś miałem podobny problem, bo docelowo ekstremalny metal, ale ciągle coś mi nie pasowało, 'bo sobie AC/DC na tym nie pogram' i 'bla bla bla bla (...)' i nawet nie będę się przyznawać jakie gitary przez to mi przeszły koło nosa za śmieszne pieniądze. Na szczęście kupiłem zajebistego LTD Vipera i zamieniłbym go tylko na ESP Vipera Custom.
Maciek, wniosek taki, kieruj się tym co głównie chcesz grać i nie popełniaj mojego błędu. Żeby nie było, że zrobiłem offtopic. Kup sobie set SD Blackouts AHB-1, a do tego EMG RPC i masz +7 do uniwersalności ;)

Offline Maciek

• Pr0
« Odpowiedź #48 01 Maj, 2010, 00:01:45 »
Ale tak po pól godzinnym ograniu nawet w metalu ( hunter ironi czy nawet matallica) bardziej mi się brzmienie pasywnych spodobało :D

A tego Vipera sprawdzę bo całkiem ładna gitarka 

a u mnie ekstremalny metal to zadkosc ;D
« Ostatnia zmiana: 01 Maj, 2010, 00:03:42 wysłana przez Maciek »

Offline Zbir

• Gaduła
« Odpowiedź #49 01 Maj, 2010, 10:16:15 »
A dla mnie to dalej chuj do dupy i niepotrzebna licytacja. Kurwa. Kurwa. za prawdę powiadam wam :P (chociaż to nie jest coś tru mrocznie ukrytego0 ) co z tego że ograsz V z 500T a potem sg z emg jak sama "decha" brzmi inaczej. Do tego jak jedno ograsz na fenderze frontmanie np. a drugie na mesie DR to takie porównanie dupa jest. Przykład - najbardziej metaliczny zespół z nazwy (metalika xD) - kirk hamlet używa gitar z singlami i sobie gra mietka.
Więc zamiast polemizować. Kup po prostu wygodną dla Ciebie gitare i zacznij grać - tracisz czas na gadanie o czymś co nie ma sensu (sens to ma jak kupisz, pograsz pare miesięcy i wtedy zobaczysz jak to "godo" . kropka