Autor Wątek: Odi Profanum Vulgus-Czyli najgorsza rzecz, jaką zrobiłeś swojej gitarze!  (Przeczytany 22321 razy)

Offline Junia

• Gaduła
znaczy łatwiej zrobić cały gryf niż zwęzić główkę i nakleić top? może ja mam jakieś inne wyobrażenie pracy lutniczej. ;) tym bardziej że w temacie o ułamanej główce była mowa o 300zł za jej sklejenie i wykończenie. wiadomo, że to inna robota jest, no ale prawie 5cio krotnie większa cena... no cóż. chciałbym kiedyś zarabiać 1400zł w 3 dni. ;)

żeby nie było, nie naśmiewam się z Ciebie ani nic z tych rzeczy, bo dobrze wiem, że to nic przyjemnego rozpieprzyć sobie wiesło - wyrwałem kiedyś mostek tremolo z kawałkiem dechy z mojego pseudo-strata, bo za mocno majtnąłem wajchą, a do tego miałem wówczas set Zakka 10-60 w standard E (to tak żeby przez chwilę na temat było). ;) tak czy owak bardzo prosiłbym w swoim, i pewnie nie tylko, imieniu o nie braniu wszystkiego tak osobiście. wyrażam tylko swoje zdanie, a o to chyba chodzi na tym forum :)

Tak, o to chodzi na tym forum, możesz zarabiać 1400 PLN w 3 dni, skończ uczelnie lutniczą w Cremonie i Londynie, zdobądź fakultet z fizyki, psychologi, zdobądź wiedzę z biologii roślin, popracuj 30 lat na markę np. "wybielacz guitars" i kasuj ile wlezie, chętnie zapłaciłabym te pieniądze Tobie, jeśli zrobiłbyś to tak samo dobrze i potraktował mnie z taką samą atencją, całkiem serio, zapłaciłam za wielopłaszczyznową wiedzę lutniczą, za lata praktyki i dbałość o każdy nawet najdrobniejszy detal.
Miłość, którą wstrzymujesz, jest bólem który nosisz...