(...) po zobaczeniu tej relacji z FESTIWALU ROCKOWEGO ( )
No, takie mam zaległości, że dopiero wczoraj sobie lineczki pooglądałem . Globalnie Garocin http://www.garocin.pl/, to była(?) taka inicjatywa głównie jednego gościa o ksywie Jezus. Wiecie, można się śmiać, ale to robili kolesie rocznik 88, praktycznie z zerowym budżetem - tylko garaż i przedłużacz
Zamiast pluć na autobusy - chłopaki postanowili coś zrobić. Czyli szacun. W III edycji była już postawiona scena, ochroniarze, nagłośnienie itp., w trzeciej i czwartej grały fajne kapele (se popatrzcie w dziale "Archiwum"). Impreza rosła w siłę. Z tej bidy garażowej zaczęło to jakoś wyglądać. Temat zwyżkował, były plany, obietnice dofinansowania z Ratusza itd. Niestety kasa nie popłynęła, inicjatywa przeszła w opadania spiralne, a chłopaki dostali lekcję, jak to kurwa wszystko wygląda, gdy ktoś chce cokolwiek zrobić. Banda chujów zamurowanych do emerytury w tych wszystkich centrach kultury, działach promocji - musi powyzdychać, inaczej się nic nie zmieni! Ostatnio słuchałem audycji, że np. w Danii wszystkie grupy wiekowe chodzą na jakieś zajęcia kulturalne po szkole/pracy - i jeśli ktoś coś wymyśli, dajmy na to festiwal, to po prostu NIE MA TEMATU BRAKU KASY. Dostają ile chcą i jadą z koksem. Mimo, wg relacji, znacznie niższego globalnego poziomu tych prac itp. w porównaniu do naszych. Wkurzam się, bo mam za sobą III edycje Rocka w Starym Kinie - i podobny przebieg sprawy. Kasa+chuje+tępe_chuje+ręce_opadają
Jestem zdania że jeżeli zamierza zrobić się biedę to lepiej nic nie robić w ogóle
A to co zobaczyłem to bieda ostateczna i nazywanie tego rockowym festiwalem obraża wszystkie prawdziwe rockowe festiwale. Muzyka którą obejrzałym z tej EDYCJI nasuwa pytanie-"czy to jest żart". A utwierdzenie w przekonaniu które przejawiają ludzie czy też twórcy filmiku, że jest zajebiście i poziom jest wysoki sprawia że link nie bez powodu kwalifikuje się do tego działu.
A co do organizacji to inna bajka i się zgodzę. Jednakże w tym wypadku, jest to tłumaczenie w stylu "jasiu mówi "przyszłem" bo jest dyslektykiem a 5x5 nie umie obliczyć bo ma dyskalkulię więc się go nie czepiajmy".
E: chyba nie sądzisz że rade miasta zachęcą te filmiki do przeznaczania pieniędzy na takie "coś"