Apropo tego co napisal MrJ... Widze sporo racji, ale no z zalozenia osoba ktora idzie do lutnika powinna miec kase na to co chce , dowiedziec sie ile co kosztuje najpierw i pozniej zamawiac
Tu tez jeszcze sie podczepie do jednej glupoty niektorych osob co czasami tak bywa, ze zamiast pojechac i wydac kase (tu mozna powiedziec ze dokladamy do gitarki) na przejazd to ida na latwizne i prosza o wysylke. Tutaj musze sie przyznac, ze gdyby nie lutnik to bym chcial wysylke i bardzo sie ciesze, ze tego nie zrobilem ! Fakt gitara jest taka jaka chcialem zeby byla, nie jest to wyglad a'la costam bo po co mam robic gitare ktora juz istnieje
Pojechalem, zobaczylem, ogralem dowiedziales sie kilku rzeczy na temat tworzenia gitar jeszcze co i jak zostalo wykorzsytane i uwazam ze zrobilem dobry zakup ! Oczywiscie tam jest kilka mankamentow o ktorych pisalem w moim temacie (farbowanko
), ale bez problemu uzyskalem pomoc od lutnika !
Gdybym teraz mial robic nowa gitarke to wygladala by pewnie tak samo tylko bym dowalil jakis bajerkow ktore oczywiscie kosztuja np: jakis inlay na gryf - nie tam jakies markery, tylko jakis wzor - badz podswietlany gryf - tak dla radochy
- i pickup piezo ktorego obecnie szukam zeby zamontowac w mostku
do tego jeszcze tremolo - jednostronne !
To chyba wsjo
Dlatego zgadzam sie po czescie z MrJ
Apropo gitary Wuja ja bym bral dwa pickupy (Merlin , EMG) - aktywne, badz nie tu zalezy co i do czego wg. mnie - na 100%, rozdzialki cewek musza byc dla mnie
Przelacznik trojpozycyjny i oczywiscie killswitch ! Do tego jak wyzej piezo, co do menzury to sie nie wypowiadam
ale jak cos dla mnie maks to 25,5
Mostek z tremolo (tu na modelach sie nie za bardzo znam
Drewno tak samo jak pickupy zalezy do czego, mi sie podoba body mahon / gryf mahon , choc mozna z gryfem jeszcze tam pokombinowac
Progi -moje przyzwyczajenie - Jumbo. No i gdybym mial mozliwosc to modul Variax
Konstrukcja jeszcze no chetnie NTB , ale ze tak powiem dla bezpieczenstwa bolt-bolt on
Czemu ? A niech sie wypierdole na lodzie i mi gryf pojdzie... Nie mam zamiaru placic znow kasy od cholery