Pele to były tylko przykłady, rachunki rachunkami a konserwacja sprzętu i jego regulacja to co innego. Wiadomo, że każdy muzyk powinien regulować menzurę gryf itp w swoim instrumencie. Sprzęt sie nie zużywa tak szybko jak sie o niego dba i my to robimy. Częsta konserwacja i regulacja przedłuża jego żywot :-) a to nic złego. Natomiast jeśli chodzi o to iz na lekcjach uczeń gra na sprzęcie lepszej jakości niż ma w domu to odpowiadam: uczeń może tez przynieśc do szkoły swój sprzęt lub sama gitarę lecz często jest to problemem dlatego dysponujemy alternatywą w postaci naszego sprzętu, nie mam zamiaru tłumaczyć, że ra na kiepskim sprzęcie wyrabia siłę palców tak jak to napisałeś bo nie ma to sensu - jest to bzdura oczywiscie, z drugiej strony jeśli każdy uczen miałby przynosić ze sobą gitary i wzmacniacze do szkoły to myślę, że byłoby to kłopotliwe tez i dla nauczyciela - każdy sprzęt trzeba podłączyć i nastroić instrument a w szkole czekaja juz perfekcyjnie przygotowane instrumenty i wzmacniacze więc jest to tez oszczędność czasu ale jak juz pisałem każdy ma prawo przynieść własny sprzęt.
Jesli chodzi o Twoje pytanie co do ceny - to ok to jest rodzaj biznesu oczywiście i chce na tym zarobić bo o to chodzi żeby z pracy były pieniądze prawda, natomiast tak jak pisałem nie każdego na to stać bo i nie każdy może byc muzykiem przecież. Jeśli dla mnie jest coś za drogie to staram sie negocjowac cenę. Uważam tez, że nie ma sensu dawać lekcji 100 osobom po 15 zł za godzinę bo po I nie znajdziesz tyle czasu a po II jakość Twojej lekcji będzie dużo gorsza bo nie jesteś w stanie poświęcić się każdemu na najwyższym poziomie - lepiej miec 20 osób i dac im pełną wiedzę niz 100 osób i traktowac to jako masowe spotkania, to niestety musi kosztować. Ok ja wiem, że to nie jest tanio i nie kryję sie z tym. Pierwsza lekcja jest gratis więc jak np nie będziesz zadowolony z naszych usług to nic nie płacisz i nie musisz dalej chodzić, nie ma u nas wpisowych i łatności z góry za cały miesiąc - nie jest to masówka made in china:-)
W odpowiedzi na Twoje pytanie o nazwisko: celowo go tam nie ma bo i nie o nazwisko tu chodzi, jak juz będzie strona www szkoły to będą tam opisy i osiągnięcia kadry uczącej w szkole oraz krótkie filmiki z tego co chcemy przekazać i jak uczymy.
.......
......
MLEKO za godzine płaci sie 50zł a nie 70 czy 90zł.