Autor Wątek: mikrofon do nagrywania gitary-wybór  (Przeczytany 28846 razy)

Offline Radek M

• Sith Lord
  • Pr0
  • "[pause] These go to eleven"
Od razu mówię. Pojemnościówka na próbach to zajebiście zły pomysł. Raz. Te mikrofony są dość delikatne i czułe na każde zabrudzenie, stuknięcie, upadek (dead). Zapluta membrana = baj baj, dlatego między innymi wykorzystuje się popfiltry. Dwa: Będzie Wam sprzęgało jak cholera ze względu na czułość, a na próbach nie ustawisz go cicho. Trzy: nie weźmiesz go do łapy, bo jest zajebiście niewygodny. Cztery: kup dynamika, nawet PG, chociaż lepszy byłby na pewno SM. Ale widzę też pewną nieścisłość. Tematem jest : mikrofon do nagrywania gitary-wybór (tu sm57). Teraz piszesz o wokalu (tu sm58). Więc już sam nie wiem ;D

Ale stary, ja nie zalozylem tego tematu ;) ot sie poprostu podczepilem z pytaniem, ktore dotyczylo z lekka czego innego. Jak przejrzysz temat, to znajdziesz mojego posta ;)

No ale wlasnie, z powodow o ktorych napisales srednio mam ochote kupowac pojemnika. Z kolei ktoras SMka za 400zl to tez przerost formy nad trescia. Potrzebny nam majk lepszy niz jakies chuje muje karaoke, ale nagrywac na nim pro nie bedziemy, wiec szkoda sensu wydawac na szmate zbyt duzo. 
No pain No gain !