Autor Wątek: Ostatnio oglądane filmy  (Przeczytany 583014 razy)

Offline maarioo

• Pr0
Odp: Ostatnio oglądane filmy
« Odpowiedź #50 14 Lis, 2009, 23:19:10 »
no przecie kierując się podanymi datami, można wywnioskować, że hitler zatryumfował :) czy nie?
Może to dlatego, że oglądałem ten film z miesiąc temu, może to dlatego, że oglądając nie lubię spoglądać na napisy i coś źle zrozumiałem, ale albo mi się tylko wydaje, albo na koniec filmu w planach Landy jest mowa o przekroczeniu FRONTU, co SUGEROWAŁOBY, że wojna nadal trwa.
Zresztą wystarczy trochę poczytać, Tarantino sam mówi sporo o filmie i o realiach i surrealiach historycznych fabuły.

może masz rację, ale w sumie akurat to, czy to było w tę czy w tę stronę, chyba nawet nie grało żadnej roli :)

Kolejny kawałek:

Four Rooms (1994)
Cztery filmy krótkometrażowe, czterech reżyserów, cztery epizody.
Jedna sylwestrowa noc, jeden główny bohater i jedna zwariowana historia.

Świetna, pokręcona fabuła, fajna muzyka i zdjęcia.
8/10
Jim Roth, Antonio Banderas, Madonna, Bruce Willis, Quentin Tarantino (również jako reżyser), Salma Hayek. Bardzo nietypowy film. śmiałem się aż bolało, a z drugiej strony po kilku obejrzeniach (w tym w sylwestra kiedyś) wciąż pod wrażeniem kunsztu reżyserów. Bardzo polecam, jeden z najlepszych filmów, jakie w życiu obejrzałem.

Ode mnie 10 kciuków  :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak:

hmm.. tutaj bym się sprzeczał. pierwszy pokój był moim zdaniem wyjątkowo nieciekawy.
drugi był całkiem fajny, ale za to trzeci i czwarty były prześmieszne.
tylko trudno byłoby mi wybrać który lepszy - teksty banderasa i śmierdzące stopy, czy głupawa zabawa pijanych znajomków? :D