ale cena to IMO pomyłka. Ja wiem że wzmak lampwy kosztuje bo musi kosztować, ale wydawać 2900 za coś co nie ma chlubnej opinii
cena moze i jest troche wysoka, ale wlasnie przez takie podejscie ten przemysl bardzo powoli sie rozwija.
przekalkuluj sobie mozliwosci takiego 5150 do tego zachara i mysle ze cena staje sie juz bardziej adekwatna. zaprojektowanie tego wzmaka to tez niemaly kosszt, chociaz obstawiam ze w porownaniu do starej wersji niewiele sie zmienilo.
Ale ja to porównuje raczej bezposrednio do Basha który za taka sama cenę oferuje sprawdzoną jakość. A na dodatek Bash sie wybił dzieku trochę tańszym produktom. 5150 rzuciłem jako przykład tańszego lampiaka higainowego który sie już zasłuzył. Ale jesli to porównanie jest złe to wstaw JCMa
Co do mozliwosci 5150 vs Zachar, to jesli mam do wyboru legendę która odsprzedam bezstratnie (a może i zarobie), a wzmacniacz o którym mało kto słyszał, to chyba wybór jest oczywisty. Nie wiem jak Ty, ja juz przestałem zaopatrywac sie w graty z nadzieją że zostana u mnie na zawsze. Dlatego wartość na rynku wtórnym przy wyborze jest dla mnie jednym z głównych czynników.
Jeszcze jedna sprawa. Jakies 2 lata temu sprzedałem swojego Sidewindera którego mialem blisko rok, a może nawet ponad, nie pamiętam. Sprzedałem go 50 zł taniej niż kupiłem. Myslisz że Zachara uda mi sie sprzedać za np 2700? Mocno w to watpie, bo Zachar raczej średnio sie reklamuje na forach i nie współdziała z ludźmi tak jak Szymon, a szkoda bo jesli jest potencjał to wlaśnie twórca Z. w ten sposób go marnuje
I pominę kwestię nazwy która IMO jest mało wyjściowa