Autor Wątek: problemy z PODem  (Przeczytany 9482 razy)

Offline zuraw

• Gaduła
Odp: problemy z PODem
« 25 Cze, 2009, 14:33:37 »

2. jak najlepiej podłączyć POD'a i do jakiego sprzętu za rozsądną cenę żeby fajowo brzmiał? do heada i paki, czy końcówki mocy i paki, czy jeszcze inaczej? i jakie efekty (preampy, boostery i co tam jeszcze) wpiąć po drodze?

byłbym bardzo wdzięczny za pomoc bo słabo się na tym znam...

Imho takie zabawki do czego innego służą. W domu do kompa albo na probie do mixera/końcówki. Jesli masz na uwadze heada to myśle że poda mozna sobie darować. Ja przynajmniej nie widze tego w takiej koniguracji z dobrym headem tzn szkoda tego heada ale to tylko moje zdanie :D

A dlaczego?

Co do pytania, jeśli wepniesz w heada, to polecam return pętli, czyli defacto w końcówkę mocy, pod ma opcję do wpinania w pre, ale to przecież preamp jakby nie było...

Poprostu  dla mnie takie procki paskudza dzwiek dobrego wzmaka. Ten procek jest dobry dla tego że ma dobre symulacjie wzmaków, a nie dlatego że ma dobre efekty modulujące. Jeśli skorzystamy z symulacji wzmków w podzie automatycznie head juz przestaje być potrzebny zostajemy tylko przy końcówce. Natomiast w pętli dla mnie takie procki nie brzmią tak jak powinny. Jedyne na + dla mnie to wygoda włączenia efektów jakch się chce i ile sie chce jednym przyciskiem. No ale to sa moje odczucia i napewno to tylko kwestia religii :P