Autor Wątek: NK Guitars - bezgłowe siedem strun model 2021  (Przeczytany 21332 razy)

Offline SolarisP

• Gaduła
Kurier wyszedłby niewiele taniej, bilety udało się w dobrej cenie złapać. Kręcił, smęcił że się jemu nie chciało gitary wysyłać, że wolałby komuś z UK sprzedać, bo ma już chętnych.

Zgodził się dopiero na odbiór gitary na lotnisku za gotówkę. Za 300 funtów + jakieś 50 funtów za ship z przygodą w cenie (bo lubię latać) to była jak dla mnie dobra okazja. No i dokładnie ta konfiguracja i wykończenie co chciałem - a od NK guitars nie mogę się doprosić czy faktycznie ma teraz jakieś wiosła z olchy na stanie żeby nie czekać pół roku jak niektórzy kupujący. No i ździebko taniej - bo teraz na Aliexpresie ta konfiguracja kosztuje jakieś 2700 pln.

A kasa na bilety poszła w niebyt bo zapomniałem sprawdzić do kiedy mam ważny paszport (ale ten czas zasuwa... no i schengen rozleniwiło) :D, a za zmianę osoby lecącej to już chcieli trzykrotną wartość biletu...

Bardziej mnie sprzedający wpienił później - bo załatwiłem znajomka który w UK miał podjechać do niego z gotówką w ręku i zabrać gitarę, a potem by mi ją już sam puścił do Polski. To przez kilka dni odwlekał ile wlazło odbiór żeby na koniec mnie zablokować. Widocznie funty nawet po przewalutowaniu za bardzo mu złotówkami śmierdziały i wolał zostać lokalnym patriotą i puścić komuś na miejscu wiosło.

EDIT:

Jeszcze wstawić "truuudneee spraaawy" i znaną melodię.

Nie ma tego złego, jedzie już do mnie chyba nawet fajniejsze wiosło. Ale to już w NGD, bo nie chcę offtopem tutaj sypać.
« Ostatnia zmiana: 14 Lut, 2022, 16:36:11 wysłana przez SolarisP »