Autor Wątek: [NGD] - Mayones Regius 6 Trans Natural Black Burst  (Przeczytany 3217 razy)

Offline Chomick

• Pr0
Za 2 tygodnie kolejne NGD :D

Co do cavity - bardzo dobrze, o wiele wygodniej dla prawej ręki niż stare flat Regiusy :)

Tak jak @wuj Bat mówi, chodzi mi komorę na elektrownię.

Co do ścięcia - byli tacy co się śmiali ze mnie jak sprzedałem Regiusa, bo wycinał mi szramy na przedramieniu :P

To zależy co komu przeszkadza. Dla przykładu gram na kopii LP customa z grubym korpusem i tune-o-maticiem wysoko zamocowanym nad korpusem z racji dużego kąta wklejania gryfu i wszyscy mówią że to niewygodnie dla prawej ręki do szybkich palm mutów bo cała gitara nie leży blisko ciała, płaszczyzna strun jest mocno oddalona przez co ręka jest za bardzo wyciągnięta i zgięta. Zaś mi to w ogóle nie przeszkadza jak tak gram i jak się przerzucam na płaskiego superstrata z podcięciem i płaskim mostkiem nic mi to w niczym nie pomaga, ręka wcale jakoś mniej mi się nie męczy i nie jest tak, że wcześniej mnie coś bolało a teraz nie. Natomiast górny róg zawsze wbija mi się w klatę czego bym nie wziął do ręki. Już nie pamiętam ile razy przez 20 lat grania na siłę chciałem się przerzucić na superstraty łącznie z pozamykaniem wszystkich innych gitar w casach i zmuszaniem się do grania tylko i wyłącznie na superstratach żeby na silę się przyzwyczaić. Zawsze kończyło się to prędzej czy później tak samo przez górny róg.