Autor Wątek: tuner / stroik w kostce na scenę - jaki?  (Przeczytany 71020 razy)

Offline pan mikos

• Pr0
Vai i Petrucci grają na nienastrojonych. Po prostu są tacy świetni, że tego nie słychać. Nie sztuka zagrać na nastrojonej.

A tak na poważnie, to wierzysz jeszcze w takie teksty? że "na tym gra ten i ten więc jest najlepsze" ? Przepraszam, że się tak czepiam, ale mam zły humor dzisiaj.
         Wiesz to nie jest kwestia wiary. Petrucci ma go pomimo całej szafy racków i możesz to zobaczyć na koncercie Live at Budokan jak prezentuje swój sterownik do sprzętu a obok ma centralnie umieszczonego Bossa.Poza tym techniczny S. Vaia też używa go do strojenia jego gitar. Dlatego nie uważam tego za ścieme. Pozdrawiam

A ja nie rozumiem takiej argumentacji. Czy to, że Vai ma na tym strojoną gitarę znaczy, że ja nie miałem problemów ze strojeniem rzeczonej struny B?
Nie wiem co tu pragniesz udowodnić, ale temat służy przedstawieniu swoich doświadczeń z tunerami, ja przedstawiłem swoje, Ty przedstawiłeś swoje, mondo przedstawił swoje... że niby co, piszemy nieprawdę, bo Petrucci posiada taki tuner?
Z podłogowych tunerów miałem okazję z TU-2, DT-10 i PB. Najlepsze doświadczenie miałem z PB, najmniej pozytywne (choć wciąż pozytywne) z TU-2 i tego nie zmieni żaden Petrucci.
Tu nie ma o czym dyskutować.