Autor Wątek: Potrzebna obiektywna ocena, a nie pierdolenie o gustach.  (Przeczytany 7222 razy)

Offline ITHMW

• Pr0
Kurwa stary...   ...na początku miałem mieszane uczucia ale tylko na wejściu utworu. Początek jak zaczynają gary to w zasadzie kwestia gustu natomiast cała reszta hahahaahaha...   ...dotarło do mnie, że moje miksy są w chuj za grzeczne. Faktycznie patrząc na wszystkie z 15 moich kawałków, które wyprodukowałem a tam jest od chuja dobrych riffów wszędzie mam tą samą tendencję do wycyckania dokładności kosztem dynamiki. Tak trochę mój miks mogę porównać do kapeli grającej przy kolacji w knajpie natomiast Twój miks do tej samej kapeli ale już nie w garniturach i zdecydowanie nie w knajpie przy schabowym. Jest jeszcze jedno "ale". Jest tam taki ciężki wolny riff prawie przy końcu Twojego miksu w którym nie słyszę dobrego pomysłu na gary. Pewnie problemem było lekko złamane wejście ale to i tak nieważne...    ...kompletnie. Ja raczej skupiam się bardziej na brzmieniu całości, a na drugi plan zrzucam kreatywność. Powiem szczerze...   ...przeskoczyłeś mnie w tym na bank. Jeżeli chodzi o detale to bas jest bardzo ciekawy i fajnie growluje. Perkusja bardzo żywa. Perka u mnie jest nieco za mocno ugłaskana, że tak powiem studyjnie wygłaskana. Nie wiem co zrobiłeś z gitarą, ale wjeżdża z jakimś brudem. No chyba, że bas i perka powoduje, track gitary zmienił wyraz

U siebie widzę poprawnie wszystko zrobione na tyle, że można tego słuchać ale kompletnie bez fajerwerków. U Ciebie nawet najbardziej prostacki riff będzie miał dobry vibe.

Nadal będę borykał się z tym problemem ponieważ zielonego pojęcia nie mam co zrobić z garami a z basem to już kompletny total gnój. Nie ogarnę tego.

Posty połączone: 24 Lip, 2020, 21:36:45
uwielbiam to przejście z dobitym jednym talerzem (china lub kopułka raid) 1:51-1:52
« Ostatnia zmiana: 24 Lip, 2020, 21:36:45 wysłana przez ITHMW »
INTERSTELLAR