Autor Wątek: Rowery !  (Przeczytany 116808 razy)

Offline Maciek

• Pr0
Odp: Rowery !
« Odpowiedź #425 28 Cze, 2020, 18:54:56 »
@wuj Bat to pewnie głownie do Ciebie pytanie jak swieżo doktoryzowałeś się w temacie, ale widzę że jest tu więcej fanatyków kolarstwa więc zanim zaczne szukac na forach rowerowych i utkne na etapie "dozbieraj i kup carbon" to zapytam Was :D

Mysle nad czyms do jazdy zeby zrzucic troche salda, od kilku lat bez roweru który mi bezczelnie zajebano, ale nawet jak jeszcze mialem to byl to w chuj letni typowo dirtowy ciezki dran czyli kompletnie cos innego niz potrzebowalbym teraz. Patrzylem na te gravele o ktorych pisaliscie ale to zdecydowanie wykracza poza budzet (wsiade raz/dwa w tyg tops i to mocno rekreacyjnie wiec nie chce sie palowac na waga kazdego elemtu) natomiast nie chcialbym tez gowna ktore bedzie mnie wkurwiac i tym samym zniecheci. Da sie w ogole ogarnac w budzecie 1/1,5k (ofk uzywki) cos prostego, w miarego wygodnego do nabijania kilometrow i spalania oponybrzusznej? Znajac krakow i okolice ciezko bedzie zawsze o fajny asfalt wiec to mnie troche odrzuca od typowej szosy, natomiast nie bede na 100% ladowac sie w teren ktory wymaga mocnej amortyzacji itp. TLDR -pomozcie koledze wybrac prosty rower do jazdy, w logicznym budzecie, zrozumiec na co patrzyc, co nie wazne a czego nigdy kupic gdy amator pcha sie do zabawy ;D