Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 312965 razy)

Offline selfslave

• Gaduła
óóóóó - grubo jedziesz, powściągnij lejce, to nie po chrześcijańsku tak pisać :D
Nie jestem chrześcijaninem ;)
Ale serio, jak trzeba to dostanę bana, ale nie mogę inaczej zareagować jak @gizmi7 umieszcza tutaj artykuły od ludzi wprost powiązanych z Antifą i promujących zbrodnicze ideologie. Ja nie widzę różnicy jakby jakiś naziol umieszczał tu artykuły ze swoich ulubionych stron związanych z neonazistami. To to samo tylko z drugiej strony. Idee, które promuje tu @gizmi7 da się wprowadzić tylko przymusem (oczywiście tego wprost nie powiedzą, powiedzą, że "edukacją") i panowie z Krytyki Politycznej i Zandberg doskonale o tym wiedzą, dlatego nie powiedzą złego słowa o Antifie (a jak powiedzą to zaraz ich usprawiedliwią). A że to wszystko jest pod płaszczykiem dobroci i intelektualizmu to znajduje poklask w głównym nurcie, więc jest o wiele bardziej niebezpieczne niż kilku przygłupów w lesie z torcikiem dla Adolfa.

Wow, czyli nic nie czytasz, bo inaczej byłbyś (jak ja) ideologiczną spierdoliną?
Napisałem, że wszystko przeczytam i napisałem, ze postrzegam te źródła negatywnie, a nie że się z nimi nie zapoznaję, profesorze od czytania ze zrozumieniem.

Jesteś po kolana w ideologii, jak każdy - po prostu niektórzy starają się wybierać swoje wartości świadomie i podchodzą refleksyjnie do nich i problemów, jakie wynikają w konfrontacji idei z rzeczywistością. Inni wybierają życie leminga jako księżniczka, co się nie zbrudzi przyznaniem, że ma jakieś konkretne poglądy, które by można było podważyć i ocenić.
Nie. Tak sobie tylko ładnie tłumaczysz swoje skrajne, chore poglądy. Większość ludzi nie wyznaje żadnej ideologii, dlatego w USA raz wybrali Obamę, a raz Trumpa. Albo u nas raz PO, a raz PiS. Bo zmieniły się nastroje, a nie dlatego że nagle naziści wyszli z szafy, jak Twoi popaprani ideologiczni koledzy pragną myśleć.