Według mnie PO i SLD nie były az tak daleko ingerujace w nasze zycie, szczegolnie to prywatne (miałeś jednak jakąś mozliwość wyboru i to wg mnie przede wszystkim chodzi o to, możliwość własnie wyboru, patrz in vitro ). Co oczywiście nie oznacza ze wspomniane partie nie narobiły dużo zła. Moje mówienie o gonieniu Białorusi to raczej nic innego jak dłubanie w bolącym zębie, a brać w swoje ręce za chwile bedziesz mógł jedynie fujare, jak przejdą wszystkie ustawy o KRS itp ( które oczywiście trzeba zmienić ale IMO nie tak ) . Bedzie pełnia władzy nad wyborami, nie bedziesz w stanie nic zrobić chocbys sie zesrał i bedzie to w zgodzie z prawem. Jak do tego dołożysz możliwość rewizji spraw sądowych wstecz o 20 lat, którą to daje tak tworzona ustawa, to tworzy sie niezły kwiatek. A wszystko pod płaszczykiem jedynie słusznej wiary katolickiej, oczywiście z wyłaczeniem miłości bliźniego i takich tam innych pierdół. Jak to mawiał mój kolega " ja tam chodze do kościoła ale w ruchanie to niech mi sie kościół nie wpierdala"