@13 Zgadzam sie z Tobą ze sady i sądownictwo trzeba zmienić. Podobnymi instrumentami moja znajoma ma aktualnie ponad milion zł długu tak ponad milion, tym razem przez swojego byłego faceta. Uwazam ja a przede wszystkim prawnik którego jej załatwiłem, który pomogł mi wydostać sie z problemów z ZUS i innych, ze tylko lenistwo i niechciejstwo sądu spowodowało to ze nic w tej sprawie nie może ruszyc. Dzisiaj nie opłaca sie jej pracować wiecej ani zmieniać pracy a nic, bo i tak pozostanie jej ok 1400 a reszte zje komornik. To wszystko to wina ludzi a nie sądów, owszem rozbić kaste ale nie wolno stosować zbiorowej odpowiedzialności, a tym bardziej oddawać caałości sądownictwa w ręce tak zawistnego i mściwego kolesia jakim jest wg mnie Ziobro. Oczywiśce ze Ziobro nie bedzie wybierał sędziów w pipidówkach czy innych lokalnych sądach. On chce mieć łapę na najwaqżniejszych sprawach prezesach sądów itp.
Ta ustawa nie wnosi nic prócz przekazania władzy i nie zmieni nic prócz kasty na kaste a to co mówi gizmi o tym co sie może dziać to podzielam jego zdanie bo to juz widać w wypowiedziach polityków PiS i już dali dowod swojego postepowania jak dorwali sie do koryta.
Dlaczego ta ustawa nie wnosi choćby sądów obywatelskich które odciążyłyby sądy od pierdół typu zabita kura za 25zł . Takie sprawy a jest ich masa zawalają sądy.
Dlaczego nie wnosi asystentów przy wiekszych sprawach w których są tomy akt.
Izba dyscyplinarna miała byc i byłaby ok, ale nie w formie w ktorej Ziobro bedzie jedynym sprawiedliwym. Taka izba powinna składać sie z ludzi pozarzadowych i z poza sądu.
Hasła o tym ze po wejsciu tej ustawy zakończy sie komunizm w Polsce to jakieś brednie. Średnia wieku sedziów na najniższym szczeblu to ok 36 l a tych jest najwiecej, w wyzszych izbach ok 56 to gdzie tu komunizm.
Niech zaczną od siebie od Piotrowicza od Jasińskiego wtedy zakonczymy komunizm.
Co do empatii gizmi to przecież to jest część człowieczeństwa i nie mając jej nie masz uczuć stajesz sie maszyną, to smutne. Empatia to również WOŚP to pomaganie innym, nie rozumiem Ciebie w tym względzie.