Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 315523 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Czytam i nie rozumiem. Dlaczego narzeka sie na nasze F16 ? A co my lepszego byliśmy w stanie kupić ? A co dzisaj jesteśmy w stanie lepszego kupić w takiej ilości na co nas stać ? Poprosiłbym o konkrety. Jedynie może pokusiłbym sie o sprawdzenie najnowszych Grippenów bo te już są kompatybilne z całym natowskim uzbrojeniem i radarami i ogolnie całą elektroniką pola walki. Na eufofightery nas nie stać, na Rafale tez nie więc o czym mowa. Smieszy mnie także jak Macierewicz wspomina cos z Kownackim o F35 , za co ja sie pytam mamy to kupić ?
Co do Leopardów, wg mnie to był bardzo dobry zakup jak na nasze ówczesne mozliwości. Dzięki tym Leosiom mamy dzisiaj jedną z najsilniejszych brygad pancernych w srodkowej europie... sorry mieliśmy,Macierewicz przecież to rozpierdolił. To z resztą on tak bardzo narzekał na zakup "złomu" od "hitlerowców" a dzisiaj tym złomem chce bronić wschodniej flanki. No coś sie tu kurwa komus  pojebało, albo ma chujową pamięc. Nie można pominąc faktu ze czołgi przerzucił ale całe zaplecze logistyczne, remontowe serwisowe zostało w Zaganiu. Ludziom z Żagania natomiast przysłał T72 i tu faktycznie, większego złomu już chyba nie mamy.
Z resztą Macierewicz szczekał tez na Rosomaka a dzisiaj sie nim chwali. Obiecał Smigłowce i mamy gówno. Na dodatek jego ukochany Sikorsky nie zaproponował nic jako smigłowiec do zwalczania okretów podwodnych i ratownictwa morskiego i bedzie albo AW101 albo Caracall tylko teraz przy tej ilości to chuja dostaną a nie offsety i miejsca pracy.
Jak dla mnie Macierewicz odpierdala jakąs dywersję.
« Ostatnia zmiana: 09 Kwi, 2017, 20:15:11 wysłana przez commelina »