Uważam, że to może być miejsce do debaty, ale ona tam miała przyjechać z WYKŁADEM, nie jako uczestnik debaty. Wykładem, który zresztą jest zupełnie nienaukowy.
Uniwersytetów było kilka, między innymi moja alma mater UMK, poza tym UW, UJ... KUL jest katolicki głównie z nazwy; sądzę że z takiej uczelni Rydzyka by jej nie wygonili i jej wykładu tam nikt nie zakłócał. Bo tam z góry wiadomo, że dialogiem nikt zainteresowany nie jest.
W pro-liferstwie nie ma miejsca na dialog. Zygota to już nienarodzone życie, nawet jak rozwinie się w tragedię z bezmózgowiem. Gdy uważasz, że zlepek komórek bez układu nerwowego ma duszę, która musi przyjść na świat, by jej ciało pochować, to będziesz traktował usunięcie go z macicy jako morderstwo i profanację sacrum. Mogą najwyżej lobbować za swoim zdaniem, ale zadowoli ich dopiero ekstremalne ustawodawstwo (które niedawno próbowano w naszym kraju zresztą przepchnąć).
Posty połączone: 15 Mar, 2017, 23:30:35
Zdrowotne tak, ale tylko jak ktoś chce sobie przyszyć sisiora na czole. Oj Gizmi, tyle tu frazesów padło o wolności słowa i poglądów z Twojej strony, a w środku widzę jesteś krypto-konserwa. Wieszczę, że będziesz przykładnym wyborcą prawicy po 30-tce
No jestem trochę konserwa, ale raczej lewicowa i to się aż tak szybko nie zmieni. Najwyżej na starość mnie strzeli, choć bardziej stawiam na kierunek a la Żiżek niż Miller.