Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 316124 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
A jest tam powiedziane jaki jest charakter tego przychodu. W zwiększenie sciagalności VAT wierze tak sobie ( wzrost PKB itd )
A może związane to jest ze sprzedażą obligacji ? Tak sobie myślałem o tych 30 letnich niby takich świetnych. Piszę niby bo sytuacja dzisiaj jest niezbyt stabilna i albo był to krok desperacji i nie liczenia sie ze skutkami długofalowymi albo Morawiecki jest wróżką. Nie wiem czy... tzn wiem ze nie odważyłbym sie zaciagać takiego kredytu w takich czasach na tyle lat. Może i mozna to porównać do indywidualnego kredytu hipotecznego ale tutaj przynajmniej mamy stałe , ok w miare stałe oprocentowanie, niezależnie od tego jak stoi $ . Byc może sie mylę a może po prostu nie mam tyle odwagi na takie byznesy.

OK se poczytałem i dalej nie mam pewności ;) podatki wzrosły ale tez nie podają jak sie miało PKB ze stycznia 2016, do stycznia 2017
PIT musiał być wyższy bo podnieśli minimalna płacę.
Jak patrze na dane sprzedaży detalicznej porównując miesiące z lat 16 do 17 to mamy ponad 100% wzrost a sprzedaż detaliczna jak taka wzrosła o 11,4% co samo to daje zwiekszenie wpływów. Jakoś mnie nie podnieca ta żonglerka ceframi.
« Ostatnia zmiana: 20 Lut, 2017, 13:46:48 wysłana przez commelina »