Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 316309 razy)

Offline selfslave

• Gaduła
No nie wiem, IMO Trump jest bardziej Kukizem niż antyestablishmentow cem - mało wprawiony politycznie ignorant, który "walcząc z wielkimi układami" proponuje autorytaryzm i który wprowadził neofaszystów do mainstreamowej polityki :D
Zaczynam podejrzewać, że mało ogólnie orientujesz się w polityce albo po prostu widzisz tylko to co chcesz widzieć. Program Trumpa, również ten już obecnie realizowany, jest właśnie bardzo zbliżony do tego partii Korwin czy jak tam ona się teraz nazywa. Są to programy mające przede wszystkim wdrożyć rozwiązania prawicowe ekonomicznie, poprawić działanie gospodarki w państwie, a kwestie społeczne są w nich raczej mało istotne. Więc naprawdę nie wiem gdzie ten autorytaryzm. To już chyba tylko Twoje urojenia wynikające z uprzedzeń, popularne obecnie u regresywnej lewicy. W PiSie jak najbardziej widać te autorytarne dążenia i w ich działaniach i w przedstawianych poglądach. U Trumpa, podobnie jak u Korwina, nie widać za bardzo autorytarnych pomysłów. Chyba, że jestem ślepy, to oświeć mnie proszę.