Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 316969 razy)

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים

Matko i córko, jaki ten filmik jest naiwny... Sprawdź sobie historię kariery politycznej Rzeplińskiego.
Zobacz z jakiej partii się wywodzi... Zresztą nie musisz sprawdzać, bo on sam wcale nie kryje swoich sympatii politycznych.
Trybunał Konstytucyjny zawsze był upolityczniony i zawsze siedzieli w nim ludzie, którzy mieli legitymizować kryminalne decyzje partii, z nadania której otrzymywali stołki, (patrz kradzież pieniędzy z OFE).
Czy to jest takie skomplikowane?
Co to za organ, który może orzekać we własnej sprawie? To w praktyce oznacza, że stoi ponad prawem.
Kto może być sędzią we własnej sprawie i kto może orzekać obiektywnie o sobie samym? Przecież to jest absurd... za wykroczenia przeciw Konstytucji skażą się na 15 lat więzienia?
Skoro już robicie takie wielkie larum wokół tego chorego tworu, to zwróćcie może uwagę co dzieje się w Trybunale Konstytucyjnym we Włoszech albo w Hiszpanii. Polska naprawdę wygląda różowo i kolorowo na tle tych państw jeśli chodzi o Trybunał Konstytucyjny, a ja jakoś nie słyszałem słowa w mediach na ten temat i nie słyszałem, żeby jeździły tam komisje weneckie i żeby debatowano na ten temat w Parlamencie Europejskim.
Prawda jest taka, że Polska jest neokolonią i wpływy, które utraciła Unia Europejska po wygranej PiS trzeba za wszelką cenę odzyskać... naprawdę trzeba być krótkowzrocznym, żeby nie widzieć prostych mechanizmów... jeśli nie wiadomo o co chodzi... to idź tropem pieniądza...
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.