Równie dobrze mógłbym powiedzieć, że triumfują dziś głupi, niewykształceni, biali amerykanie. I bym chybił mniej. Nie ma to jak opierać opinię na podstawie komediowego filmiku, który "na pewno" nie jest wyreżyserowany Czy dobrze rozumiem, że takie opinie wyrażasz jako przedstawiciel intelektualistów, w swoim mniemaniu?Śmieszny filmik był tak sobie, dziś jest tylko śmiesznym filmikiem, gdy jest już po wyborach. A opinie wyrażam jako ja, nie czuję się przedstawicielem jakiejkolwiek grupy społecznej poza tzw. "lewactwem" w prawdziwym tego słowa znaczeniu - nie żadnym środowiskiem GW, TVN, Newsweek, Radio Maryja, etc. Choć nie do końca, bo żaden ze mnie socjalista/marksista, najwyżej soc-liberał. Z doktoratem na koncie i np. monografiami nt. psychologii władzy może będę się uważał za intelektualistę w tym temacie, na razie najwyżej za przemądrzalca
Poza programem Johna Olivera na HBO, śmieszne filmiki z o wartości edukacyjnej, mające podtekst polityczny, mógłbym niestety zliczyć na palcach jednej ręki i ten do nich nie należy. Ale IMO jest straszny-śmieszny i tak sobie wkleiłem, bo mi się skojarzył.
Spoiler No i ładnie odwróciłeś uwagę od swojego ch*jowego żarciku rodem z MaxTV, niemal szanuję za ten sprytny wybieg.