Autor Wątek: tuner / stroik w kostce na scenę - jaki?  (Przeczytany 70478 razy)

Offline Tomek Martyniak

• Gaduła
  • żartowałem przecież
sory chłopaki, ja nie wiem po jaką cholerę to zostało zbudowane. Trzymanie na podłodze czegoś wielkości sporego multiefektu jest zajebiście nie praktyczne. To jest chyba projektowane dla osób które mają około 12 metrów wzrostu.

Jeżeli dla kogoś wielkość podłogi już nie stanowi, to najczęściej ma technicznych którzy co dwa kawałki podają wiosełko i lachę kładzie na strojenie. Jak dla mnie to kompletnie bez sensu, nie widzę uzasadnienia dla tego urządzenia i jestem ciekaw jaką strategię marketingową przyjmą dla promocji tego.

W filmiku prezentacyjnym pada stwierdzenie: "możesz stroić instrument będąc daleko od pedalboarda" - przecież to kompletny idiotyzm. Tuner trzeba włączyć więc jesteś koło pedal boarda i tak, a nawet jak jesteś wpięty w bypass czy tuner out i tuner działa ciągle to nie będzie nikt przecież stroił 'na głośno' w trakcie sztuki.

Co z tego że ma on wiele opcji strojenia, trzeba być kompletnym kałmukiem żeby nie umieć zrobić tego w opcji chromatycznej. Nawet strojąc się na DADGAD czy inne otwarte. Ale jest to zabawka dla zawodowca. Wskazuje to jego cena - 259$