Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1692898 razy)

Offline blendamed

• Gaduła
Być może mam ku temu podstawę :v Tak dla informacji, średnio na cnc zarabia się 3k pln. Śmieszność tej sytuacji polega na tym, że wykonując zawód który wymaga od Ciebie wiedzy z zakresu obróbki ubytkowej, znajomości narzędzi, materiałów, umiejętności posługiwania się g-kodami czy w ogóle jakiegoś wykształcenia technicznego, płacą Ci tyle samo, jeżeli nawet nie mniej, co jakiemuś świeżo upieczonemu maturzyście na słuchawie w jakimś ołpenfajnans czy innym call center. Zresztą już pomijam nawet poczucie obcowania z profesjonalistami gdy prosisz kierownika by zamówił samowierty do stali a ten Ci przynosi wkręty do drewna ;D Tak jest, ten nieomylny alfa i omega.

A znać swoją wartość też trzeba. Wziąłem tę pracę bo po naszej wschodniej stronie wisły ciężko się wkręcić w branżę metalurgiczną czy generalnie coś pokrewnego ze względu na wszędobylskie kolesiostwo i generalnie mało rozbudowany przemysł. Myślałem, że trafiło się ślepej kurze, wyszło jak zwykle :D
Zresztą pensja 1500 mi nie przeszkadza pod warunkiem, że jest współmierna do wykonywanego zawodu, eta wsio.