Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 323601 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Ciekawe w ilu firmach wielu doświadczonym pracownikom obniżą pensje, albo zamrożą, żeby było na minimalną dla mniej wykwalifikowanych.

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

Myślę ze to sie nie zdarzy, tylko debil pracodawca może coś takiego zrobić, po prostu nie przyjmie kolejnych a da zarobić "inaczej" tym którzy na serio chcą zarobić. Z ludźmi mozna sie dogadać, o ile sie z nimi rozmawia a nie daje wytyczne.

...
Nom. Mediana zarobków w Polsce to nadal na rękę jakieś 2.3k - nie da się sensownie żyć za tyle.

Ale mnie uderzyła jedna rzecz na temat pracowników pracujących za minimalną: ci ludzie są niedożywieni.

A widzisz Polak potrafi. Moja tesciowa miała 550 zł renty bo jej 1miesiaca zabrakło do ciągłości zw zględu na opieke nad dzieckiem czyli moja zoną. tesc miał 1,8 i dali rade . Oczywiście w naszym mniemaniu nie było to sensowne zycie.
Co do niedożywienia to to są jakieś piardy. Moge pokazac Tobie niedozywionych znakomicie zarabiajacych wiec tego bym zupełnie nie wiązał.
Podniesienie tej min to tylko medialny szum, i rozdawnictwo. Nic z tego nie bedzie in plus dla ludzi, dla tych którzy chą pracować i sie rozwijac a na takich państwo powinno stawiać i minimalną sie nie przejmować. Jeśli ktoś zna swoją wartość i potrafi to udowodnić to nie musi sie martwić ze bedzie pracował za najniższą krajową.
Ani to komu da ulgę ani pomoże ani przedsiebiorcy przeszkodzi, no może jedynie w tym ze dłużej pracujący jak np moja zona zaczną sie wkurwiać ze mają niemal tyle samo po tylu latach pracy. Czyli znowu pisowi uda sie podzieliś i skłócić ludzi, w końcu maja w tym mistrza Jarka.

Posty połączone: 16 Cze, 2016, 08:34:55
:D
« Ostatnia zmiana: 16 Cze, 2016, 08:34:55 wysłana przez commelina »