Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 322769 razy)

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Stoi za tym ichniejszy think-tank Ordo Iuris, więc na jedno wychodzi :v

Ten sam, który zgłasza tę inicjatywę co roku i wszyscy na nią srają? :P
Yup, ale poprzednia premier nie mówiła, że "prywatnie popiera ten projekt ustawy" i członkowie obecnego rządu (PiS i Kukiz) nie srają na nią do tego stopnia, że może przejść. Ba! Nawet dohardkorowili ją w tym roku. :(

Bo poprzednia Pani premier jak i cały jej rząd nie liczyła z nikim i niczym i wszystkie inicjatywy lądowały w koszu. No ale wtedy była demokracja nad którą czuwał TK.

Z dwojga złego, to ja już wolę w tę stronę mimo wszystko. Męczy mnie już to radosne pierdololo z porównaniami do PO. To miała być dobra zmiana, a jest taki sam nepotyzm, jak był, zamiast lenistwa mamy nie liczącą się z obywatelami ideologię. Zamiast reform odciążających państwo, mamy już kilkadziesiąt miliardów nowego długu (w 4 miiesiące, mają dobre tempo, nie ma co). Do tego kontrola obywateli większa, niż w praktycznie wszystkich cywilizowanych krajach. W imię czego, ja się pytam? Ci ludzi nie mają pojęcia o gospodarce i są w stanie to zauważyć ludzie bez wykształcenia w tym kierunku. Szkoda tylko, że nie ma możliwości realnego rozliczenia rządzących z obietnic wyborczych...