Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 321962 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

Do tego stopnia im nie ufam ze np sytuacja gdy zaczynają krzyczeć o przecieku z TK ze już dwa tygodnie temu był wyrok i Po go omawiała, to mam wrazenie ze celowo to robią zeby zdyskredytowac do końca TK i nawet to im może być na rekę ze taki przeciek był nie zdziwiłbym sie gdyby sami do niego doprowadzili tzn sedziowie z ramienia PIS. wiem ze to weszenie spisku dziekowego ale to samo robią non stop oni sami. W podstawówce " za moich czasów" było takie powiedzenie odnośnie puszczania bąka i było dziwnie trafne " kto poczuł ten wytłoczył" ... przypadek ? ... końcówke znacie ;)

Przeciek to jedno zło, ale drugie to to, że orzeczenie było gotowe wcześniej, znaczy że wyrok zapadł przed rozprawą, a to już bardzo złe bo to z kolei znaczy, że zapadł na polityczne zapotrzebowanie.

Mnie ostatnio rozbawiły żądania Turcji, chcą ruchu bezwizowego dla swoich obywateli, przyjęcia do nato i więcej kasy.
W zamian za to będą przyjmować nielegalnych emigrantów z europy i za każdego z nich przyślą legalnego emigranta.
Jak sprawdził jeden z reporterów legalny paszport kosztuje w Turcji 300$ Więc oznacza to, że ci sami emigranci będą przybywać do europy tylko że pociągami, samolotami i będą mieli legalne Tureckie dokumenty i to wszystko za europejską kasę której Turcja chce coraz więcej. Oczywiście euro politycy twierdzą że te negocjacje zakończyły się sukcesem  :facepalm:

To jest własnie to powielanie  tego ze "wyrok był" , nie było wyroku, był projekt. Tłumaczył to dzisiaj nawet jeden z byłych sedziów nie mający z obecnymi nic wspólnego. W tak trudnych sprawach przygotowują sie poznaja i analizują ustawę wczesniej i powstał projekt, który nie jest ani orzeczeniem ani wyrokiem. Trudno bowiem by sedziowe w czasie dwóch rozpraw zapoznali sie dogłębnie z ustawą i ja ocenili, to by było dopiero działanie na kolanie.

Niestety nie do końca europejscy politycy cieszą sie sukcesem i tak go nazywają. Cos koloryzujesz, większośc której słuchałem uznaje to za konieczną porażkę i bezczelność Erdogana, niestety jest to zło konieczne na dzisiaj.