To jakie umocowania prawne nadane zostały panu Ziobro pozwala mu na robienie dokładnie czego chce a wszelkie działania niezgodne z jakimkolwiek prawem mogą byc tłumaczone wyższym dobrem społecznym które nigdzie nie zostało zdefiniowane.
Wcześniej byli niezależni prokuratorzy wybrani przez koalicję PO PSL i jakoś żadna z afer nie została wyjaśniona
zamieciono wszystko pod dywan.
Cały czas powtarzane slogany o tym że "oderwało ich od koryta to jęczą" to ja sie pytam od jakiego koryta mnie oderwało ze jecze ? To ich i tylko ich działania pokazują jak źle w moim mniemaniu rządzą.
Mnie już nie interesuje poprzednie osiem lat którymi oni non stop sie zasłaniają. Oni przyszli pokazać nową jakość, no to ja taka jakość uznaję za bubel i zgłaszam reklamację.
Ciebie nie oderwano od żadnego koryta, po prostu się denerwujesz że ktoś przeprowadza operację na żywym organizmie który w oczach propagandy jako tako działał, chociaż jak sam powiedział jeden z ich ministrów " to Państwo
działa tylko w teorii"
Ile można się bawić z tym trybunałem ? to jest parodia ! Wychodzi na to że możecie se wygrać wszystkie wybory, ale ustawy i tak wam uwalimy naszym trybunałem. Ile czasu to będzie jeszcze trwało ? może pora pogonić tych upolitycznionych dziadków co zarabiają po 20 000 miesięcznie i wyroki mają przygotowane już wcześniej.
Ps: gdzie była komisja Wenecka jak PSL w wyborach samorządowych otrzymał 40% głosów bo źle zaprojektowano karty do głosowania i nigdy w historii nie było takiej ilości nieważnych głosów, a poseł Kłopotek bezczelnie twierdził że jakiś bonusik musi być, gdzie wtedy był Trybunał ? na szczęście ostatnie wybory pokazały jak wysoko ludzie cenią PSL.